Reteta zilei: Ciorba de perisoare cu legume

Printeaza

Ciorba de perisoare cu legume ocupa un loc fruntas in topul celor mai bune ciorbe. Sanatoasa si hranitoare, ciorba de perisoare cu legume este alegerea perfecta pentru tine si pentru cei dragi.

 

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1/2 fir praz
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • o ceapa rosie
  • 2 ardei rosii
  • 1 cana bulion de rosii
  • patrunjel
  • leustean
  • sare

pentru perisoare:

  • 600g carne tocata amestec
  • 100g orez cu bob lung
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua

 

Mod de preparare:

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt.

Intr-o oala se pun legumele la fiert pentru 15 minute.

Cat timp fierb legumele se pregatesc perisoarele.

Carnea se amesteca bine si se framanta cu ouale, sarea si orezul care inainte a fost spalat si uscat.

Ciorba de perisoare cu legume

Cu mainile umede se formeaza perisoarele, dupa care se adauga pe rand in ciorba cu legume, pe toata suprafata oalei.

Se fierb 15-20 minute pana cand perisoarele ies la suprafata.

Ciorba de perisoare cu legume se mai spumeaza din cand in cand.

Ciorba de perisoare cu legume

Se pune bulionul se mai da putin in clocot, dupa care se presare patrujelul si/sau leusteanul, precum si sare dupa gust.

Ciorba de perisoare cu legume

Ciorba de perisoare cu legume o puteti acri cu zeama de lamaie, otet de mere, bors sau zeama de varza, alegerea va apartine.

Ciorba de perisoare cu legume

Ciorba de perisoare cu legume se serveste fierbinte si poate fi un pranz gustos si hranitor pentru toata familia.

Ciorba de perisoare cu legume

Ciorba de perisoare cu legume

Ciorba de perisoare cu legume

 

Pofta buna!

 

 

 

Ciorba de perisoare de curcan

Ciorba de perisoare de curcan din: carne de curcan, orez, hasma, sare, piper, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, rosii, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de curcan 50 g orez 1 haşmă (şalotă) 1 ou un vârf cuţit de sare un vârf cuţit de piper 2 morcovi 1 păstârnac 1 pătrunjel i felie de ţelină […]

 

Ciorba de perisoare cu peste

Ciorba de perisoare cu peste din: ceapa, morcov, pastarnac, ardei, rosii, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă medie 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei capia 2 roşii coapte 1 cană de suc de roşii ulei sare Pentru perişoare: 400 g carne de peşte (macrou, somn) 1 ceapă mică 2 linguri de orez […]

 

Ciorba de perisoare a la grec

Ciorba de perisoare a la grec Se prepară ca şi borşul de perişoare (vezi reţeta), cu deosebirea că se acreşte cu zeamă de lămâie, se drege cu gălbenuşuri şi cu smântână şi nu se pune leuştean. carnea pentru perişoare poatre fi de viţel sau de porc foarte slabă ori ambele, în cantităţi egale. Se pot […]

 

Ciorba de perisoare de porc

Ciorba de perisoare de porc din: cartofi, morcovi, ceapa, telina, rosii, oua, smantana, bors, leustean, carne de porc, paine, orez, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 ţelină 3 roşii 1 gălbenuş 2 linguri cu smântână 1 I borş leuştean Pentru perisoare: 500 g carne de porc potrivit de grasă (cu os) […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

6 comentarii

  1. Vreau si eu o farfurie de ciorba de perisoare cu legume

  2. Ce bine arata Ciorba de perisoare 🙂

  3. Ciorba de perisoare este prima in topul meu

  4. Ce pofta mi-ai facut de o ciorba de perisoare

  5. Ce-mi place ciorba de perisoare

  6. O nebunie ciorba de perisoare cu legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.