Reteta zilei: Ciorba de perisoare

Printeaza

Ciorba de perisoare din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, ardei rosii, bulion, zeama de varza, vegeta, patrunjel, leustean, sare, carne tocata, orez, sare si oua.

 

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 2 cepe
  • 2 ardei rosii
  • 1 cana bulion sau 2-3 rosii
  • 250 ml zeama de varza sau bors
  • 1 lingurita vegeta
  • patrunjel
  • leustean
  • sare

pentru perisoare:

  • 600g carne tocata amestec
  • 100g orez cu bob lung
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua

 

Mod de preparare:

Legumele se spala, se toaca marunt sau se dau pe razatoare si se pun la  fiert pentru 15 minute.

Cat timp fierb legumele se pregatesc perisoarele.

Carnea se amesteca bine si se framanta cu ouale, sarea si  orezul care inainte a fost spalat si uscat.

Cu mainile umede se formeaza perisoarele, dupa care se adauga una cate una in supa, pe toata suprafata oalei.

Se fierb 15-20 minute pana cand perisoarele ies la suprafata.

Supa se mai spumeaza din cand in cand.

Se pune  bulionul si apoi zeama de varza sau borsul, se mai da putin in clocot, dupa care se  presare patrujelul si/sau leusteanul, vegeta si sare daca mai este nevoie.

 

Ciorba de perisoare

 

Ciorba de perisoare

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Ciorba de perisoare de peste cu rosii

Ciorba de perisoare de peste cu rosii din: perisoare de peste, ardei, rosii, morcov, telina, pastarnac, ceapa, bors, leustean, sare, piper. Ingrediente: perişoare de peşte 3 ardei 4 roşii 1 morcov 1 te­lină 1 păstârnac 1 ceapă borş 2 legături leuştean sare piper Mod de preparare: Ceapa şi ardeiul se curăţă, se taie mărunt. Morcovul, […]

Ciorba de perisoare din porc

Ciorba de perisoare din porc din: carne de porc, ceapa, orez, bulion, morcov, ardei, marar, sare, ou, zeama de varza, faina. Ingrediente:  1/2 kg carne de porc  3 cepe potrivite  3 linguri orez  puţin bulion  1 morcov ras  1 ardei gras roşu  mărar sare 1 ou zeamă de varză acră puţină făină   Mod de […]

 

Ciorbă oltenească de perişoare

Ciorbă oltenească de perişoare din: carne, ceapa, orez, morcov, dovlecel, rosii, patrunjel verde, ardei, ou, otet. Ingrediente: circa 350 g carne amestec (vita si porc) 1 ceapa 2 linguri orez 1 morcov 1/2 dovlecel 2 rosii 1 legatura patrunjel verde sau leustean 1 ardei 1 ou 2 linguri otet   Mod de preparare: Cureţi legumele […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • ciorba de perisoare cu bulion

5 comentarii

  1. Da, asa imi place si mie

  2. Ce delicios arata!

  3. Prezentarea este de nota 10 :). Incerc aceasta ciorba de perisoare 🙂

  4. Azi fac si eu o ciorba de perisoare

  5. Ce-mi place ciorba de perisoare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.