Reteta zilei: Ciorbă de pui a la grec

Printeaza

Ciorba de pui a la grec din: pui, bors, smantana, morcovi, ceapa, ulei, rosii, ardei, porumb, cartofi, telina, patrunjel, leustean, piper negru si sare.

 

Ingrediente:

  • 1 pui mai mic
  • 500 ml borş
  • 100 g smântână
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 50 ml ulei
  • 4 roşii
  • 2 ardei
  • 2-3 linguriţe porumb
  • 2-3 cartofi
  • 1 ţelină mică
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2-3 frunze leuştean
  • piper negru măcinat şi boabe
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli bine puiul. Separat, cureţi şi speli toate zarzavaturile, le toci mărunt sau le dai pe râzătoare, ca pentru ciorbă, şi le căleşti timp de 3-4 minute în puţin ulei, doar cât să se înmoaie.

Ciorba_de_pui_a_la_grec_02

Tai puiul în bucăţi mai mici şi le căleşti împreună cu zarzavatu­rile.

Adaugi apoi apă fierbinte, sare şi piper după gust.

Ciorba_de_pui_a_la_grec_03

Clocoteşti borşul într-o oală, împreună cu câteva frunzuliţe de pătrunjel, câteva boabe de piper negru şi îl torni în oala cu pui, adaugi şi cartofii, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.

La final, adaugi leuştean tocat mărunt şi smântână.

 

Ciorba_de_pui_a_la_grec_04

 

Ciorbă de pui a la grec

 

Ciorbă de pui a la grec

 

Pofta buna!

 

 

Ciorbă de perișoare de curcan și orez

Ciorbă de perișoare de curcan și orez – e un preparat tradițional românesc, cunoscut pentru gustul său delicios și valoarea nutritivă ridicată. Această ciorbă combină suculența perișoarelor de curcan cu prospețimea legumelor și bogăția orezului, rezultând un fel de mâncare echilibrat și hrănitor. Prepararea acestei ciorbe necesită atenție și răbdare, dar rezultatul final va fi […]

 

Ciorbă de legume cu quinoa

Ciorbă de legume cu quinoa – e un preparat sănătos și reconfortant, perfect pentru orice anotimp. Această rețetă combină bogăția de vitamine și minerale din legumele proaspete cu proteinele complete și fibrele oferite de quinoa, făcând din aceasta o alegere excelentă pentru o masă echilibrată. Ciorba de legume cu quinoa este ușor de preparat și […]

Ciorbă de Miel Tradițională – Rețeta Autentică

Ciorbă de Miel Tradițională – Rețeta Autentică din: carne de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, rosii, leustean, patrunjel, apa, suc de lamaie, piper, ulei, bors. Când vine vorba de sărbători, ciorba de miel este un fel de mâncare tradițional care nu lipsește din meniul românilor. Acest preparat aromat și sățios este perfect pentru a celebra […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.