Reteta zilei: Ciulama cu piept de pui si ciuperci

Printeaza

O reteta simpla si delicioada de ciulama cu piept de pui si ciuperci din: piept de pui, ciuperci, ceapa si smantana dulce pentru gatit.

 

Ciulama cu piept de pui si ciuperci

Ingrediente:

  • piept de pui
  • 1/2 kg ciuperci
  • o ceapa
  • smantana dulce pentru gatit

 

 

 

Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui in fasii si se pune la calit in putin ulei (sau in unt).

Cand carnea si-a schimbat culoarea, se pune ceapa taiata solzisori si se calesc impreuna.

Ciulama cu piept de pui si ciuperci

Se pun ciupercile taiate in sferturi (daca sunt mici), se toarna o doua cani de apa (sau de supa de legume) si se lasa la fiert vreo 20 minute.

Ciulama cu piept de pui si ciuperci

Smantana dulce pentru gatit va fi turnata direct in oala.

Se presata sare si/ sau piper si dupa doua clocote se opreste focul (altfel, se va taia smantana).

Se presara verdeata tocata si poate fi servita cu o bucata de mamaliga pripita.

Ciulama cu piept de pui si ciuperci

Ciulama cu piept de pui si ciuperci

Ciulama cu piept de pui si ciuperci

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Ciulama de hribi cu verdeata

Ciulama de hribi cu verdeata 

Ciulama de hribi cu verdeata din: hribi, ulei, faina, zahar, lapte, smantana, sare, piper, marar. Ingrediente: 1/2 kg hribi 100 ml ulei 2 linguri cu făină 1 lingură cu zahăr 1 cană cu lapte 1 cană cu smântână sare piper mărar tocat   Mod de preparare: Curăţaţi hribii de frunze şi nisip, spălaţi cu atenţie în […]

Ciulama aromata de pasare

Ciulama aromata de pasare

Ciulama aromata de pasare din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt, ulei. Ingrediente: carne de pasăre 1 kg nuci 2 căpăţâni usturoi 2 linguri făină sare piper unt ulei   Mod de preparare: Se fierbe carnea de pasăre într-o oală, pe jumătate. Nucille curăţate se pisează împreună cu usturoiul, piperul şi sarea până […]

 

 

 

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Ce bine arata ciulamaua cu piept de pui

  2. Vreau si eu din ciulamaua asta

  3. Eu asa fac ciulamaua de pui:

    Ingrediente:
    1 pui
    2 cepe
    6 linguri smantana grasa
    1 lingura boia de ardei dulce
    1 ardei gras
    1 lingura faina
    sare
    piper
    1 legatura patrunjel
    50 ml ulei

    Mod de preparare:

    Se transeaza puiul. Se curata cepele, se toaca si se pun la calit in uleiul incins. Cand ceapa devine transparenta, se pun bucatile de pui, se prajesc putin, se adauga boiaua, se amesteca si se acopera cu apa. Se taie ardeiul gras in doua si se pune la fiert. Se fierbe la foc mic spre mediu pana cand carnea este bine patrunsa.
    Separat, se amesteca faina cu 3 linguri de smantana, se subtiaza cu putina zeama de carne si cand puiul este fiert se toarna in cratita amestecand continuu, pana se leaga.
    Lasati sa mai dea cateva clocote, potriviti de sare si piper. Se ia vasul de pe foc si se adauga verdeata tocata.

    Se serveste cu smantana si cu mamaliga fierbinte.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.