Ciulama de hribi cu verdeata din: hribi, ulei, faina, zahar, lapte, smantana, sare, piper, marar. Ingrediente: 1/2 kg hribi 100 ml ulei 2 linguri cu făină 1 lingură cu zahăr 1 cană cu lapte 1 cană cu smântână sare piper mărar tocat Mod de preparare: Curăţaţi hribii de frunze şi nisip, spălaţi cu atenţie în […]
Reteta zilei: Ciulama cu piept de pui si ciuperci
PrinteazaO reteta simpla si delicioada de ciulama cu piept de pui si ciuperci din: piept de pui, ciuperci, ceapa si smantana dulce pentru gatit.
Ingrediente:
- piept de pui
- 1/2 kg ciuperci
- o ceapa
- smantana dulce pentru gatit
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in fasii si se pune la calit in putin ulei (sau in unt).
Cand carnea si-a schimbat culoarea, se pune ceapa taiata solzisori si se calesc impreuna.
Se pun ciupercile taiate in sferturi (daca sunt mici), se toarna o doua cani de apa (sau de supa de legume) si se lasa la fiert vreo 20 minute.
Smantana dulce pentru gatit va fi turnata direct in oala.
Se presata sare si/ sau piper si dupa doua clocote se opreste focul (altfel, se va taia smantana).
Se presara verdeata tocata si poate fi servita cu o bucata de mamaliga pripita.
Ciulama cu piept de pui si ciuperci
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciulama aromata de pasare
Ciulama aromata de pasare din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt, ulei. Ingrediente: carne de pasăre 1 kg nuci 2 căpăţâni usturoi 2 linguri făină sare piper unt ulei Mod de preparare: Se fierbe carnea de pasăre într-o oală, pe jumătate. Nucille curăţate se pisează împreună cu usturoiul, piperul şi sarea până […]
Pofta buna!
Ce bine arata ciulamaua cu piept de pui
Vreau si eu din ciulamaua asta
Eu asa fac ciulamaua de pui:
Ingrediente:
1 pui
2 cepe
6 linguri smantana grasa
1 lingura boia de ardei dulce
1 ardei gras
1 lingura faina
sare
piper
1 legatura patrunjel
50 ml ulei
Mod de preparare:
Se transeaza puiul. Se curata cepele, se toaca si se pun la calit in uleiul incins. Cand ceapa devine transparenta, se pun bucatile de pui, se prajesc putin, se adauga boiaua, se amesteca si se acopera cu apa. Se taie ardeiul gras in doua si se pune la fiert. Se fierbe la foc mic spre mediu pana cand carnea este bine patrunsa.
Separat, se amesteca faina cu 3 linguri de smantana, se subtiaza cu putina zeama de carne si cand puiul este fiert se toarna in cratita amestecand continuu, pana se leaga.
Lasati sa mai dea cateva clocote, potriviti de sare si piper. Se ia vasul de pe foc si se adauga verdeata tocata.
Se serveste cu smantana si cu mamaliga fierbinte.