Ciuperci umplute cu bacon din: ciuperci, bacon, usturoi, ceapa verde, coriandru, patrunjel, branza cheddar, parmezan, pesmet, sare, piper, ulei de masline, sherry.
Reteta zilei: Ciuperci umplute cu bacon
PrinteazaIngrediente:
- 300 g ciuperci întregi
- 3-4 felii de bacon tocat
- 2 catei de usturoi tocat
- 2 tulpini de ceapa verde tocata
- 1 mână de coriandru sau patrunjel
- 1/3 ceasca de branza Cheddar rasa
- 2 linguri parmezan ras
- 1/3 ceașcă pesmet
- sare si piper, dupa gust
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri sherry
Mod de preparare:
Spalati si curatati ciupercile. Tocati tulpinile.
Într-o tigaie mare gatiti baconul până devine crocant.
Adaugati ciupercile tocate, usturoi și sotati pentru aproximativ 30 de secunde.
Se adaugă pesmet și ceapă și se condimentează cu strop de sare și piper.
Opriți focul și puneti umplutura intr-un bol de dimensiuni medii.
Lasati să se răcească timp de 10 minute, apoi adaugati brânză Cheddar și parmezan. Amestecati bine.
Preincalziti cuptorul la 180 ° C. Într-un castron mare, se amestecă ulei de măsline și sherry împreună.
Adaugati in ciupercile curatate, apoi umpleti ciupercile cu amestecul de bacon. Asezati intr-o tava de copt.
Coaceti timp de 20 de minute. Serviti calde.
Ciuperci umplute cu bacon
Pofta buna!
Supă de Post cu Ciuperci – este un preparat ideal pentru zilele de post sau pentru cei care preferă o dietă vegetariană. Această supă este bogată în arome și nutrienți, oferind un echilibru perfect între gust și sănătate. Ciupercile, cunoscute pentru conținutul lor ridicat de proteine și antioxidanți, se combină armonios cu legumele proaspete pentru […]
Tartă cu Lobodă și Ciuperci – Rețeta Savuroasă pentru o Masă Ușoară și Nutritivă – este o combinație delicioasă de arome și texturi, perfectă pentru un prânz sau o cină ușoară. Loboda, cunoscută pentru gustul său ușor acrișor și bogăția de vitamine, se îmbină perfect cu ciupercile aromate și aluatul crocant. Această rețetă este ideală […]