Reteta zilei: Ciuperci umplute
PrinteazaCiuperci umplute din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, branza de capra, crema de branza, lapte, pesmet, parmezan, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci
- 1 ceapa, cuburi
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 1/2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita otet balsamic
- 1 varf de cutit de sare
- 1 varf de cuțit de piper negru
- 1 bucata branza de capra
- 1 cutie crema de branza
- 1 lingura lapte
- 3 linguri pesmet
- 1 lingura parmezan , ras
- 1 lingura patrunjel proaspat , tocat
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C. Spalați si curatati ciupercile. Tulpina se taie cuburi. Se incalzeste 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie.
Cand uleiul este fierbinte , se adauga ceapa, usturoi , ciuperci tocate, sare și piper. Se amesteca bine si se soteaza pana se inmoaie .
Opriti focul si adugati branza de capra, crema de branza si lapte . Se amesteca pana cand branzeturile s-au dizolvat.
Intr-o tigaie, se adauga restul de ulei de masline si se incalzeste. Intre timp stropiti ciupercile cu otet balsamic.
Adaugati in tigaie si sotati 2-3 minute. Combinati pesmet , parmezan , patrunjel si amestecati intr- un castron mic.
Unge usor un vas de copt. Umpleti fiecare ciuperca cu amestec de branza si puneți in vas. Se presara amestecul de pesmet.
Coaceti descoperit pentru 10-14 de minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si serviti.
Ciuperci umplute
Pofta buna!
O sa incerc sa fac si eu ciupercute umplute, arata prea bine
Foarte bune ciupercile