Reteta zilei: Ciuperci umplute

Printeaza

Ciuperci umplute din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, branza de capra, crema de branza, lapte, pesmet, parmezan, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci
  • 1 ceapa, cuburi
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1 1/2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 varf de cuțit de piper negru
  • 1 bucata branza de capra
  • 1 cutie crema de branza
  • 1 lingura lapte
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingura parmezan , ras
  • 1 lingura patrunjel proaspat , tocat

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C. Spalați si curatati ciupercile. Tulpina se taie cuburi. Se incalzeste 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie.

Cand uleiul este fierbinte , se adauga ceapa, usturoi , ciuperci tocate, sare și piper. Se amesteca bine si se soteaza pana se inmoaie .

Opriti focul si adugati branza de capra, crema de branza si lapte . Se amesteca pana cand branzeturile s-au dizolvat.

Intr-o tigaie, se adauga restul de ulei de masline si se incalzeste. Intre timp stropiti ciupercile cu otet balsamic.

Adaugati in tigaie si sotati 2-3 minute. Combinati pesmet , parmezan , patrunjel si amestecati intr- un castron mic.

Unge usor un vas de copt. Umpleti fiecare ciuperca cu amestec de branza si puneți in vas. Se presara amestecul de pesmet.

Coaceti descoperit pentru 10-14 de minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si serviti.

 

Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. O sa incerc sa fac si eu ciupercute umplute, arata prea bine

  2. Foarte bune ciupercile

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.