Reteta zilei: Clatite cu banane si topping de banane

Printeaza

Clatite cu banane si topping de banane din: faina, zahar, praf de copt, galbenusuri de ou, sare, lapte de migdale, unt, banane, ulei.

 

pentru clatite:

  • 2 cesti faina
  • 2 lingurite de zahar
  • 4 lingurite praf de copt
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita de sare
  • 2 cani de lapte de migdale
  • 2 linguri de unt (topit)
  • 2 banane
  • 3 linguri de ulei de canola

topping de banane:

  • 2 banane
  • 2 linguri de unt

 

Mod de preparare:

Preparati toppingul de banane: se taie bananele felii. Se incalzeste o tigaie la foc mediu. Adaugati untul.

Dupa ce s-a topit, se adauga bananele. Gatiti pentru aproximativ 4-5 minute. Pastrati deoparte.

Preparati clatitele: intr-un bol de marime medie se adauga faina, praful de copt, sarea, zaharul, laptele de migdale si gălbenusurile de ou.

Amestecati impreuna si puneti deoparte. Adaugati bananele intr-un castron mic si pasati cu o furculita.

Apoi se adauga in amestecul de faina si se amesteca impreuna. Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu. Adauga o treime din ulei.

Apoi, cu un polonic adaugati aluat in tigaie si formati clatitele. Gatiti aproximativ 3 minute pe fiecare parte.

Continuati pana terminati aluatul. Serviti clatitele cu banane calde alaturi de topping-ul de banane si sirop dupa preferinta.

 

Clatite cu banane si topping de banane

Clatite cu banane si topping de banane

 

Pofta buna!

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Arata foarte bine clatitele astea

  2. Mi-ai facut pofta de niste clatite, dar din astea de ale noastre, mai subtiri :))

  3. Imi ploua in gura 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.