Reteta zilei: Clatite cu banane

Printeaza

Clatite cu banane – o alegere excelentă pentru un mic dejun sănătos sau un desert rapid. Această rețetă combină dulceața naturală a bananelor cu textura moale și pufoasă a clătitelor, oferind un preparat irezistibil pentru toate vârstele.

Ingrediente (pentru 8-10 clătite)

  • 2 banane coapte, pasate – oferă dulceață naturală și o textură cremoasă
  • 2 ouă – ajută la legarea ingredientelor
  • 200 ml lapte (sau alternativă vegetală) – pentru a obține consistența dorită
  • 150 g făină – baza aluatului, oferă structura clătitelor
  • 1 linguriță praf de copt – ajută clătitele să fie pufoase
  • 1 lingură zahăr (opțional) – pentru un plus de dulceață
  • 1 linguriță extract de vanilie – adaugă o aromă subtilă
  • 1 praf de sare – intensifică gusturile
  • Ulei sau unt, pentru prăjit

Mod de preparare

Într-un bol mare, pasează bananele până devin o pastă fină. Adaugă ouăle și bate-le bine împreună cu bananele.

Adaugă laptele, extractul de vanilie și amestecă până la omogenizare.

Separat, combină făina, praful de copt, zahărul și sarea. Încorporează ingredientele uscate în amestecul umed treptat, amestecând până obții un aluat neted, fără cocoloașe.

Încălzește o tigaie antiaderentă la foc mediu și unge-o ușor cu ulei sau unt. Toarnă câte un polonic mic de aluat în tigaie pentru fiecare clătită.

Gătește fiecare clătită 1-2 minute pe fiecare parte, până devine aurie și se întoarce ușor cu o spatulă.

Servirea

Servește clătitele calde, stivuite, și decorează-le cu felii de banană proaspătă, miere, sirop de arțar sau cremă de ciocolată. Poți adăuga și nuci, semințe de chia sau fructe de pădure pentru un plus de savoare.

Sfaturi utile

  • Dacă preferi o textură mai ușoară, poți folosi jumătate făină integrală și jumătate făină albă.
  • Pentru o variantă mai sănătoasă, poți înlocui zahărul cu miere sau sirop de arțar.
  • Dacă vrei clătite mai groase, reduce puțin cantitatea de lapte.

Sunt perfecte alături de un smoothie de fructe sau o ceașcă de ceai verde.

 

Clatite cu banane varianta

 

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 1 banana
  • ulei de masline

 

 

 

 

Mod de preparare:

Pasati banana. Se adauga oul si se amesteca bine. Încălziți o tigaie la foc mediu, ungeti cu ulei.

Formati clatite si rumeniti pe ambele parti 3-4 minute.

Serviti cu topping, dupa preferinta.

 

Clatite cu banane

Clatite cu banane

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.