Reteta zilei: Clatite cu carne de rata
PrinteazaClatite cu carne de rata din: rata, usturoi, ghimbir, ardei chili, ceapa, anason, condimente chinezesti, otet de vin alb, sos de soia, ulei de susan, sos de peste, apa, faina si zahar pudra.
Ingrediente:
- 1 rața
- 3 catei de usturoi
- 20 g Ghimbir proaspat
- 20g ardei chili verde
- 160g ceapa
- 1 stea de anason
- 2 lingurite condimente chinezesti
- 1 lingura otet de vin alb
- 2 linguri de sos de soia
- ½ lingura ulei de susan
- 1 lingurita sos de peste
- 500ml apa
Ingrediente pentru clatite:
- 300g faina
- 15g zahar pudra
- 300g de apa fierbinte
Mod de preparare:
Se incalzește cuptorul la 110C. Curatati usturoiul, taiati ardeiul iute pe lungime și indepartati semințele.
Tocati ceapa, ardeiul iute, ghimbirul si usturoiul. Pune iingredientele tocate intr-un vas termorezistent.
Puneti arata si turnati apa. Puneti capacul si gatiti 5 ore.
Apoi scoateti rata din vas si puneti-o intr-o tava pe hartie de copt. Gatiti pentru inca 10 minute la o temperatura de 260 C.
Scurgeti legumele si puneti-le intr-un castron. Scurgeti grasimea ramasa si pastrati doar sucul.
Cand rața este gata se scoate din cuptor și lasati sa se raceasca aproximativ 20 de minute.
Folosind mainile sau o furculita, scoateti toata carnea de pe oase si amestecati int-un castron cu suscul ramas.
Pentru a face clatitele, puneti faina, zaharul și aps intr-un castron și se amestecati pana obtineti un aluat omogen.
Framantati pe o suprafata de lucru pe care ati imprastiat faina pana nu mai este lipisios.
Se lasa aluatul sa se odihnească timp de 10 minute neacoperit.
Intindeti aluatul si cu ajutorul unei forme rotunde faceti clatitele.
Incalziti bine o tigaie si gatiti clatitele aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte.
Serviti clatitele umplute cu carnea de rata si legume dupa preferinta.
Clatite cu carne de rata
Pofta buna!
Clatitele astea merg facute cu orice fel de carne
Interesanta reteta, poti sa o faci si cu carne de porc si cu carne de miel, de fapt cu orice fel de carne
Pai stric bunatate de carne 🙂
De ce as folosi carnea de rata pe niste clatite?
Interesanta reteta, foarte interesanta, as vrea s-o incerc si eu