din: aluat de clatite cu migdale, oua, apa, ulei. Ingrediente: 240 gr aluat de clatite cu migdale 2 oua 120 ml apa 1 lingura ulei Mod de preparare: Ungeti cu ulei o tigaie. Amestecati toate ingredientele si formati clatite in tigaia incinsa. Rumeniti cate 2 – 3 minute pe fiecare parte. […]
Reteta zilei: Clatite cu smochine si fistic
PrinteazaClatite cu smochine si fistic din: faina de hrisca, lapte, unt, oua, zahar, sare, smochine, gorgonzola, rom, miere, piper, fistic.
Smochinele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina A, vitamina K, vitamina B6, potasiu, magneziu, calciu și fier.
Aceste substanțe nutritive contribuie la menținerea sănătății oaselor, a sistemului imunitar și a echilibrului hidric al organismului.
clatite:
- ⅔ ceasca făina de hrișcă
- 1 ceasca lapte
- 3½ linguri de unt, topit
- 3 ouă
- 1 lingurita zahar
- sare
pentru smochine:
- 9 smochine
- 150gr gorgonzola
- putin rom
- miere, sare si piper, dupa gust
Ingrediente topping-uri:
- ⅓ cesti fistic, maruntit
- miere, dupa gust
Mod de preparare:
Pentru a face aluatul, amestecați toate ingredientele împreună, apoi lăsați să stea în frigider timp de 20 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 180C.
Crestati smochinele in forma de cruce, adaugati gorgonzola, presarati apoi rom, miere, sare si piper.
Dati la cuptor timp de 10-15 minute.
Adăugați un pic de unt într-o tigaie, la foc mediu. Formati clatite si rumeniti pe ambele parti.
Serviti clatitele cu smochine si topping de fistic sau miere.
Clatite cu smochine si fistic
Pofta buna!
Clătite Umplute cu Brânză de Vaci și Smântână
din: faina, lapte, oua, zahar, sare, ulei, branza de vaci, smantana, coaja de lamaie, extract de vanilie. Această combinație creează un echilibru perfect între textura moale a clătitelor și umplutura cremoasă, oferind o experiență gustativă reconfortantă și satisfăcătoare. Fie că le savurezi la micul dejun, ca desert […]
Pofta buna!