Reteta zilei: Clatite cu smochine si fistic

Printeaza

Clatite cu smochine si fistic din: faina de hrisca, lapte, unt, oua, zahar, sare, smochine, gorgonzola, rom, miere, piper, fistic.

Smochinele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina A, vitamina K, vitamina B6, potasiu, magneziu, calciu și fier.

Aceste substanțe nutritive contribuie la menținerea sănătății oaselor, a sistemului imunitar și a echilibrului hidric al organismului.

 

clatite: 

  • ⅔ ceasca făina de hrișcă
  • 1 ceasca lapte
  • 3½ linguri de unt, topit
  • 3 ouă
  • 1 lingurita zahar
  • sare

pentru smochine:

  • 9 smochine
  • 150gr gorgonzola
  • putin rom
  • miere, sare si piper, dupa gust

Ingrediente topping-uri:

  • ⅓ cesti fistic, maruntit
  • miere, dupa gust

 

 

Mod de preparare:

Pentru a face aluatul, amestecați toate ingredientele împreună, apoi lăsați să stea în frigider timp de 20 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 180C.

Clatite cu smochine si fistic

Crestati smochinele in forma de cruce, adaugati gorgonzola, presarati apoi rom, miere, sare si piper.

Dati la cuptor timp de 10-15 minute.

Clatite cu smochine si fistic

Adăugați un pic de unt într-o tigaie, la foc mediu. Formati clatite si rumeniti pe ambele parti.

Clatite cu smochine si fistic

Serviti clatitele cu smochine si topping de fistic sau miere.

Clatite cu smochine si fistic

Clatite cu smochine si fistic

Clatite cu smochine si fistic

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Clatite cu migdale

din: aluat de clatite cu migdale, oua, apa, ulei. Ingrediente: 240 gr aluat de clatite cu migdale 2 oua 120 ml apa 1 lingura ulei   Mod de preparare: Ungeti cu ulei o tigaie. Amestecati toate ingredientele si formati clatite in tigaia incinsa. Rumeniti cate 2 – 3 minute pe fiecare parte. […]

 

Clătite Umplute cu Brânză de Vaci și Smântână

din: faina, lapte, oua, zahar, sare, ulei, branza de vaci, smantana, coaja de lamaie, extract de vanilie. Această combinație creează un echilibru perfect între textura moale a clătitelor și umplutura cremoasă, oferind o experiență gustativă reconfortantă și satisfăcătoare. Fie că le savurezi la micul dejun, ca desert […]

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.