Reteta zilei: Coaste de porc in crusta picanta
PrinteazaCoaste de porc in crusta picanta din: coaste de porc, ulei, nuci, sare grunjoasa, ghimbir, usturoi, cuisoare, soia, siropd e artar, sos tabasco, sos iute, seminte de susan, praf de ceapa, praf de usturoi, sare, piper alb, pudra de ghimbir, fulgi de patrunjel, anason, oregano, cuisoare, chilii, boia de ardei, ardei iute.
Ingrediente:
- 5-6 coaste de porc
- ulei
- 1/2 cana nuci tocate
- sare grunjoasa
Ingrediente marinata:
- 1 lingurita ghimbir, tocat
- 1 lingurita usturoi, tocat
- 5 cuisoare intregi
- 1/4 lingurita praf de anason
- 3/4 ceasca soia
- 1 1/2 lingura sirop de artar
- 1/4 lingurita sos tobasco
- 1/4 lingurita sos iute
- 3 linguri ulei de seminte de susan
Ingrediente crusta picanta:
- 1 lingura praf de ceapa
- 1 1/2 lingurita praf de usturoi
- 3/4 lingurita sare
- 3/4 lingurita piper alb
- 3/4 lingurita pudra ghimbir
- 1 1/2 lingurita patrunjel
- 3/4 lingurita oregano uscat
- 1 lingura praf anason
- 3/4 lingurita cuisoare macinate
- 1 lingura chili
- 3/4 lingurita boia de ardei
- 1 lingura ardei iute tocat
- 3/4 lingurita fulgi chili
- 1 1/2 lingura piper cayenne
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru marinata, transferati apoi intr-o punga care se inchide. Adaugati coastele de porc si lasati la marinat peste noapte.
Intr-un mojar combinati si bateti impreuna toate ingredientele pentru crusta. Puneti intr-un borcan sau intr-un bol. Scoateti coastele din punga si presarati condimente pe ambele parti.
Asezati coastele condimentate intr-o tava in care ati pus folie de aluminiu sau hartie de copt. Pulverizati ulei si dati la cuptor la temperatura de 200C pentru 13 minute. Reduceti temperatura la 180C si mai lasati 30 minute.
Se presara apoi coastele cu sare si nuci si se mai lasa la cuptor inca 30 de minute la aceeasi temperatura. Transferati pe platouri si serviti cu garnitura dupa preferinta.
Coaste de porc in crusta picanta
Pofta buna!
Delicioase coastele de porc
Imi ploua in gura dupa coastele astea de porc!