Reteta zilei: Coaste de miel la cuptor cu cartofi

Printeaza

Coaste de miel la cuptor cu cartofi coapte din: usturoi, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei de masline, rosii, coaste de miel, ceapa, cartofi si apa.

 

Ingrediente:

  • 2 catei de usturoi
  • sare și piper
  • 2 lingurite cimbru tocat
  • 2 lingurite de rozmarin tocat
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 rosii, injumatațite
  • Coste de miel
  • 2 cepe, taiate felii subțiri
  • 2 cartofi fierti, taiati bucati potrivite
  • 2 linguri de apa

 

Mod de preparare:

incalzeste cuptorul 200C. Pisati usturoiul si adaugati 1/2 lingurița de sare și 1/2 lingurita piper. adauga cimbru și rozmarin si 1 lingura de ulei de masline.

Puneti rosiile cu partea taiata in sus intr-un vas mic de copt. Se presara 1/3 din amestecul de usturoi peste rosii.

Coaceți roșiile 30-40 de minute. Asezonati mielul cu sare si piepr dupa gust.

Incalziti 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu. Gatiti costele de miele 3-4 minute pe fiecare parte.

Tarnsferati intr-o farfurie, deoparte.

Aruncati uleiul. Adauga 1 lingura de ulei de masline in tigaie la foc mediu. Adaugați ceapa si cartofii si se prajesc cateva minute.

Adaugați apa și se adauga 1/2 din amestecul de usturoi. Asezonati cu sare și piper. Opriti focul.

Frecați mielul cu restul de amestec de usturoi. Așezați coastele de miel pe partea de sus a cartofilor, intr-o tava.

Dati la cuptor la temoeratura de 100C aproximativ 25 de minute.

Scoateți din cuptor și lasati sa se odihnească timp de 5 minute.

Serviti cu roșii coapte.

 

 

Coaste de miel la cuptor cu cartofi

 

Coaste de miel la cuptor cu cartofi

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Miel Umplut cu Spanac și Brânză Ricotta

Miel Umplut cu Spanac și Brânză Ricotta – Delicatesă Festivă Pentru Ocazii Speciale din: pulpa de miel, spanac, ricotta, parmezan, usturoi, oua, nucsoara, ulei, vin. Mielul umplut cu spanac și brânză ricotta este un fel de mâncare sofisticat, ideal pentru sărbători sau alte ocazii speciale. Acest preparat combină delicatețea cărnii de miel cu umplutura cremoasă […]

Carpaccio de Miel cu Parmezan și Rucola

Carpaccio de Miel cu Parmezan și Rucolacarne de miel, rucola, parmezan, suc de lamaie, ulei, sare, piper, sos, capere. Această combinație de carne subțire de miel, brânză aromată și verdeață proaspătă este nu doar un deliciu pentru papilele gustative, dar și o prezentare impresionantă pe farfurie. Urmează această rețetă pas cu pas pentru a crea […]

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • coaste de miel la cuptor cu cartofi
  • kitchencrj

2 comentarii

  1. Ce bine arata coastele astea

  2. Desi nu ma omor dupa carnea de miel pot sa zic ca arata apetisant

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.