Reteta zilei: Coaste de miel la cuptor cu morcovi si sos de smantana

Printeaza

Coaste de miel la cuptor cu morcovi si sos de smantana din: coaste de miel, mustar, rozmarin, marar, chimen, usturoi, ghimbir, vin rosu, ulei de masline, unt, sare, piper, ceapa, morcovi, smantana, supa de pui.

 

Ingrediente:

  • Coaste de miel
  • 1 lingura mustar
  • 1/3 cana rozmarin proaspat
  • 1/3 cana marar proaspat
  • 2 lingurita chimen macinat
  • usturoi
  • ghimbir
  • 1 pahar vin rosu
  • ulei de masline si unt
  • sare si piper
  • 2 cepe, tocate
  • 1 legatura de morcovi
  • 1/2 ceasca smantana
  • 1/3 cana supa de pui

 

Mod de preparare:

Adauga coastele de miel intr-o punga cu un pahar de vin rosu , 3-4 catei de usturoi tocat si piper.

Lasati la marinat aproximativ o ora.

Intre timp amestecati impreuna usturoi, ghimbir, mustar , chimen, 1 lingura de ulei de masline, sare si piper.

Adaugati peste costele de miel.

Tocati rozmarinul, mararul si amestecati cu ceapa.

Intr-o tigaie topiti unt si adaugati verdeata si ceapa si gatiti aproximativ 1 minut.

Adaugati 1/3 ceasca de supa de pui, sare si lasati la fiert.

Dupa aproximativ 2-3 minute, se adauga smantana si se continua fierberea la foc mediu timp de aproximativ 5 minute, apoi se reduce focul la mic.

Gatiti carnea de miel in ulei de masline cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Adaugati apoi morcovii, sare si piper si ddati tigaia in cuptor la 180C pentru aproximativ 10 minute.

Scoateti coastele de miel si transferati pe un platou.

Mai gatiti morcovii cateva minute la foc mic.

Taiati coastele de miel si serviti cu morcovi si sos de smatana.

 

Coaste de miel la cuptor cu morcovi si sos de smantana

Coaste de miel la cuptor cu morcovi si sos de smantana

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.