Reteta zilei: Coaste de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu
PrinteazaCoaste de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu din: coaste de miel, rozmarin, menta, mustar dijon, ulei de masline, miere, usturoi, sare, piper, miere, sos de soia, vin rosu, otet balsamic.
pentru marinata:
- 1 rand coaste de miel
- 2 linguri rozmarin proaspat
- 1 lingura menta proaspata
- 1 lingura mustar Dijon
- 1/4 cana ulei de masline
- 3 linguri miere
- 8 catei de usturoi
- 2 lingurite sare
- 1/2 lingurita piper
glazura:
- 3 linguri miere
- 1/4 ceasca sos de soia
sos:
- 1/2 cana vin rosu sec
- 1 lingura otet balsamic
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Spalati bine carnea de miel. Uscati cu prosoape de hartie. Se lasa la temperatura camerei timp de 30 minute.
Intr-un blender, combina toate ingredientele marinata pana la omogenizare. Pastrati deoparte 1 lingura din marinata. Frecati coastele cu restul de marinata.
Lasatai sa stea la temperatura camerei 30 minute-1 ora. Se incalzeste cuptorul la 200C . Transferați carnea pe o foaie de copt intr-o tava. Si dati la cuptor.
Amestecati impreuna ingredientele pentru glazura si ungeti coastele odata la 5 minute pana terminati glazura.
Scoateți carnea de miel din cuptor si se lasa sa se odihneasca 20 de minute. Intre timp preparati sosul. Intr-o tigaie puneti lingura de condimente de la marinata.
Apoi adaugati vinul si otetul balsamic. Dati focul mic si lasati sa scada. Se taie coastele de miel si se servesc cu sos cald.
Coaste de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu
Pofta buna!
Incoming search terms:
- coaste de miel la cuptor cu vin
Vaaai, cat de bine arata coastele de miel
Imi ploua in gura, hai ca-mi plac mult