Reteta zilei: Coaste de porc la gratar in sos barbeque – reteta gustoasa
PrinteazaCoaste de porc la gratar in sos barbeque din: coaste de porc, lapte de cocos, coriandru, zahar brun, ceapa tocata, sos de soia, usturoi, radacina de ghimbir, lemongrass, ardei iute, sare.
Ingrediente:
- 2 kg coaste de porc
sos barbeque:
- 1 ceasca lapte de cocos
- ½ cana coriandru tocat
- ½ ceasca zahar brun
- ½ cana ceapa tocata
- ¼ ceasca sos de soia
- 3 linguri de usturoi tocat
- 2 linguri de Radacina de ghimbir tocat
- 2 tulpini lemongrass, maruntita
- 1 ardei iute, tocat
- 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele de sos intr-un blender si procesati 30 secunde, pana se omogenizeaza. Incalziti cuptorul la 160C.
Intr-un vas termorezistent adaugati folie de aluminiu, adaugati coastele.
Se toarna 1 ½ cani de apa in tava de sub coaste. Dati la cuptor 1 ora.
Lasati sa se raceasca timp de 10 minute. Se toarna sosul deasupra si amestecati pentru a acoperi.
Acoperiti tava cu folie de plastic si marinati peste noapte in frigider. Incalzeste gratarul la mediu.
Scoateti coastele din sos. Frigeti pentru 8 minute, pana se rumenesc.
Se fierbe restul de sos pentru un minut sau doua si se toarna intr-un castron mic.
Serviti coastele cu sos cald.
Coaste de porc la gratar in sos barbeque
Pofta buna!