Reteta zilei: Coaste de porc la gratar in sos barbeque – reteta gustoasa

Printeaza

Coaste de porc la gratar in sos barbeque din: coaste de porc, lapte de cocos, coriandru, zahar brun, ceapa tocata, sos de soia, usturoi, radacina de ghimbir, lemongrass, ardei iute, sare.

 

 

Ingrediente:

  • 2 kg coaste de porc

sos barbeque:

  • 1 ceasca lapte de cocos
  • ½ cana coriandru tocat
  • ½ ceasca zahar brun
  • ½ cana ceapa tocata
  • ¼ ceasca sos de soia
  • 3 linguri de usturoi tocat
  • 2 linguri de Radacina de ghimbir tocat
  • 2 tulpini lemongrass, maruntita
  • 1 ardei iute, tocat
  • 1 lingurita sare

 

Mod de preparare:

Puneti toate ingredientele de sos intr-un blender si procesati 30 secunde, pana se omogenizeaza. Incalziti cuptorul la 160C.

Intr-un vas termorezistent adaugati folie de aluminiu, adaugati coastele.

Se toarna 1 ½ cani de apa in tava de sub coaste. Dati la cuptor 1 ora.

Coaste_de_porc_la_gratar_in_sos_barbeque_02

Lasati sa se raceasca timp de 10 minute. Se toarna sosul deasupra si amestecati pentru a acoperi.

Acoperiti tava cu folie de plastic si marinati peste noapte in frigider. Incalzeste gratarul la mediu.

Scoateti coastele din sos. Frigeti pentru 8 minute, pana se rumenesc.

Coaste_de_porc_la_gratar_in_sos_barbeque_04

Se fierbe restul de sos pentru un minut sau doua si se toarna intr-un castron mic.

Serviti coastele cu sos cald.

Coaste_de_porc_la_gratar_in_sos_barbeque_06

Coaste de porc la gratar in sos barbeque

Coaste_de_porc_la_gratar_in_sos_barbeque_06

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.