Reteta zilei: Coaste de porc la gratar cu sos iute

Printeaza

Coaste de porc la gratar cu sos iute din: sare, praf de chili, zahar brun, boia de ardei, praf de usturoi, praf de mustar, piper, coaste de porc, ketchup, apa, melasa, otet, sos worcestershire.

 

Poate te intereseaza si Coaste de porc la gratar cu sos barbeque

Ingrediente pentru coastele de porc:

  • 1 lingura sare
  • 2 linguri praf de chili
  • 2 linguri de zahar brun
  • 2 linguri boia de ardei
  • 1 lingura praf de usturoi
  • 2 lingurite praf de mustar
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 2 kg coaste de porc

Ingrediente pentru sos:

  • 1 1/2 cani ketchup
  • 1/2 cană apa
  • 1/3 cană de zahăr brun
  • 1/4 ceasca melasă
  • 2 linguri de oțet de cidru de mere
  • 2 linguri sos worcestershire
  • 1 lingura praf de chili
  • 2 lingurite praf de usturoi
  • 2 lingurite boia de ardei

 

Mod de preparare:

Pentru a pregati condimentele, se pun toate ingredientele, cu excepția coastelor intr-un bol mediu și se amestecă bine.

Eliminați excesul de grasime de pe coaste.

Se presara condimentele peste tot, se freaca coastele pe toate partile.

Inveliti in folie de aluminiu si lasati la marinat cateva ore sau peste noapte la rece.

Preîncălziți cuptorul la 150C.

Inainte de a le da la cuptor, scoateti coastele de la frigider cu cel putin 1 ora inate, sa se obisnuiasca cu temperatura camerei.

Dati la cuptor timp de 2 ore.

Pentru a face sosul, se amestecă toate ingredientele intr-o cratita medie și se aduce la un foc mic, amestecand ocazional.

Fierbeti timp de 30 minute, amestecand ocazional.

Opriti focul si pastrati deoparte.

Se încălzește gratarul, scoateți coastele din folie, asezati pe gratar si ungeti cu sos.

Acoperiti gratar și gatiti timp de 5 minute.

Intoarceti coastele si ungeti cu sos, acoperiti si gatiti inca 5 minute.

Serviti coastele cu sos si garnitura, dupa preferinta.

Coaste de porc la gratar cu sos iute

Coaste_de_porc_la_gratar_cu_sos_iute_09

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Coaste de porc la tigaie

Coaste de porc la tigaie din: coaste de porc, ulei, sare, piper, paprika, usturoi, cimbru, rozmarin, sos barbecue. Descoperă secretul unor coaste de porc prăjite la perfecțiune, cu o crustă aurie și crocantă, îmbogățită cu un amestec de condimente ce trezește simțurile. Această rețetă transformă coastele de porc într-o experiență culinară de neuitat, oferind o […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Arata bine coastele de porc 🙂

  2. Angela Constantin

    Foarte bune coastele de porc facute in felul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.