Granita de căpșuni din: capsuni, zahar, suc de lamaie, apa. Se spune că Granita a fost creată pentru prima dată în secolul al XVI-lea, în Sicilia, când oamenii au început să folosească zăpadă și gheață pentru a răcori și a îngheța sucuri de fructe sau cafea. Inițial, aceasta era pregătită în mod tradițional cu gheață […]
Reteta zilei: Cocktail pisco sour
PrinteazaCocktail pisco sour din: pisco, tuica, suc de lamaie, lamaie, suc de mere, mere verzi, sirop de artar, albus de ou, gheata, scortisoara.
Ingrediente:
- 60ml pisco sau tuica romaneasca
- 15 ml suc de lamaie (1 lamaie)
- 30 ml suc de mere (1-2 mere verzi)
- 15 ml sirop de artar
- 1 albus de ou
- gheata
- Scortisoara, pentru ornat
Mod de preparare:
Pentru a prepara sucul de mere aveti nevoie de 1-2 mere verzi pe care le stoarceti intr-un storcator de fructe.
Procedati la fel si pentru sucul de lamaie.
Intr-un pahar adaugati albusul de ou, apoi amestecati usor. Combinati cu pisco sau tuica romaneasca (pisco este o bautura specific peruana foarte asemanatoare la gust cu tuica romaneasca), sucul de lamaie, sucul de mere si siropul de artar.
Agitati ingredientele timp de 10 secunde .
Acum, puteti adauga gheata si sa agitati puternic timp de inca 10 secunde.
Strecurati intr-un pahar. Ornati cu scortisoara si serviti.
Cocktail pisco sour
Savurati!
Sandwich cu piept de pui si sos de iaurt
Sandwich cu piept de pui si sos de iaurt din: piept de pui, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, sare, piper, iaurt grecesc, marar, paine integrala, frunze de salata verde, rosii, castraveti. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În […]
Trebuie sa-l incerc 🙂
Si eu trebuie sa incerc cocktailul asta 🙂