Cocktail cu votca si lichior de cafea din: sirop de ciocolata, lichior de cafea, vodca.
Cocktail-ul este o băutură amestecată, preparată din ingrediente alcoolice și non-alcoolice, care poate fi servită într-un pahar decorat și poate fi garnisit cu fructe, frunze sau alte elemente decorative. Iată o scurtă istorie a cocktail-urilor:
Originea cocktail-urilor nu este clară și există mai multe teorii cu privire la modul în care acestea au apărut. Unii susțin că termenul “cocktail” a fost utilizat pentru prima dată în Statele Unite ale Americii în jurul anului 1800 și se referă la un amestec de băuturi distilate, zahăr, apă și bitters.
Ingrediente:
60 ml sirop de ciocolata
30 ml lichior de cafea
30 ml vodca
sirop de ciocolata, pentru topping
gheata
Mod de preparare:
Adăugați toate ingredientele intr-un shacker cu gheață.
Se agită bine. Se toarna in pahare.
Se serveste cu topping de sirop de ciocolata.
Un cocktail usor de preparat, delicios si potrivit pentru sarbatorile de iarna, siropul de ciocolata dandu-i o aroma deosebita.
Cocktail vodca cu gheata din: capsuna, sirop de zahar, vodca, suc de lamaie, aperol, amaro, apa minerala. Ingrediente: o căpşună 15 ml sirop de zahăr 30 ml vodcă 15 ml suc de lămâie proaspăt stors 15 ml Amaro Nonino 15 ml Aperol apă minerală Mod de preparare: Intr-un shaker, zdrobeşte căpşuna împreună cu siropul […]
Moscow Mule 60 ml vodcă bere de ghimbir şi 15 ml zeamă de lămâie, turnate peste gheaţă zeama de lamaie Mod de preparare: Foloseşte o bere de ghimbir picantă şi de calitate şi multa zeama de lămâie. Vesper 45 ml gin 30 ml vodcă şi 25 ml Lillet Blanc un strop de lămâie Mod […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Interesant cocktailul asta