Compot de piersici cu capsuni din: piersici, capsuni, zahar. Ingrediente: 2 kg piersici 200 g căpşuni zahăr 3 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Speli piersicile şi le opăreşti până se crapă coaja. Le descojeşti, îndepărtezi sâmburii şi le tai în jumătate. Pui în fiecare bucată câte o jumătate de căpşună şi aşezi fructele […]
Reteta zilei: Compot de caise
PrinteazaCompot de caise din: caise uscate, ghimbir, iaurt.
Ingrediente:
- 350gr caise uscate
- 4 cm radacina ghimbir, tocat
- 200gr iaurt
Mod de preparare:
Acoperiti caisele cu apa clocotita si lasati departe peste noapte.
Adaugati amestecul intr-o tigaie, adaugati ghimbirul si aduceti la fierbere.
Reduceti focul si fierbeti 10 minute.
Scurgeti printr-o strecuratoare fina, aruncati ghimbirul si pastrati caisele.
Serviti compotul cald sau rece cu iaurt.
Compot de caise
Pofta buna!
poate iti place si:
Compot de ananas cu cirese din: ananas, cirese, zahar, menta. Ingrediente: 1 ananas mare 100 g cireşe zahăr frunze de mentă Mod de preparare: Cureţi ananasul, îl tai felii şi îndepărtezi mijlocul tare. Speli cireşele, le scoţi sâmburii şi le tai bucăţi. Pui fructele, cu câteva frunze de mentă, în borcane de 800 de […]
Compot de cirese dulci din: cirese, apa, zahar. Ingrediente: 2 kg cireşe 2 l apă 750 g zahăr 5-6 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Speli cireşele, le rupi codiţele şi le aşezi în borcane de 800 de grame. Pui în fiecare borcan câte 3 linguri de zahăr şi una de zahăr vanilat. Torni […]
Compot racoritor de mere din: mere, zahar, apa, coaja de lamaie. Ingrediente: 2 mere 100 g zahăr un pahar apă puţţină coajă de lămâie Mod de preparare: Zahărul şi apa, puse în cratiţă, se fierb piână se obţine un sirop gros, apoi se adaugă merele, curăţate de coajă şi de sâmburi, tăiate felii. Când […]
Pofta buna!