Reteta zilei: Compot de cirese
PrinteazaDupa ce v-ati saturat sa mancati cirese proaspete, ar fi bine sa pregatiti si cateva borcane de compot de cirese pentru iarna. Boabele de cirese mari si carnoase impreuna cu siropul dulce vor fi un deliciu pentru familia dumneavoastra.
Ingrediente:
- cirese
- zahar
- apa
Mod de preparare:
Ciresele se spala foarte bine si se pun, de preferat in borcane mari (800 ml). Borcanul pentru compot care a fost inainte spalat se umple cu cirese cam 2/3 din capacitatea sa.
La fiecare borcan mare se adauga cate 4 linguri cu zahar, dupa care peste cirese si zahar se toarna apa calduta.
Se pun capacele la borcanele de compot, iar apoi se agita pentru ca zaharul sa nu ramana depus pe fundul borcanului.
Se pune un prosop intr-o cratita mare, se asaza borcanele, se toarna apa pana la capace si se fierb pe aragaz 30 minute pana in momentul in care in lichidul din borcane au inceput sa se ridice bule de aer iar apa din vas clocoteste usor.
Compotul de cirese se pastreaza foarte bine in camara. Acest compot de cirese natural, fara adaos de conservanti va aduce aroma delicata a cireselor pana departe in iarna.
Compot de cirese
Pofta buna!
Ce-mi place, sper ca-mi dai si mie un borcan, da 🙂