Reteta zilei: Compot de visine

Printeaza

E luna visinelor asa ca nu ratati ocazia sa preparati compot de visine pentru ca stim ca iubiti aceste fructe si ar fi pacat sa nu duceti gustul lor usor acrisor si parfumat pana tarziu in iarna.

Compot de visine

Compot de visine

 

Ingrediente:

  • visine
  • zahar
  • apa

 

 

Mod de preparare:

Visinele se spala foarte bine si se pun, de preferat in borcane mari (800 ml). Borcanul pentru compot care a fost inainte spalat se umple cu visine cam 2/3 din capacitatea sa.

La fiecare borcan mare se adauga cate 4 linguri cu zahar, dupa care peste visine si zahar se toarna apa calduta.

Compot de visine

Se pun capacele la borcanele de compot, iar apoi se agita pentru ca zaharul sa nu ramana depus pe fundul borcanului.

Se pune un prosop intr-o cratita mare, se asaza borcanele, se toarna apa pana la capace si se fierb pe aragaz 30 minute pana in momentul in care in lichidul din borcane au inceput sa se ridice bule de aer iar apa din vas clocoteste usor.

Compot de visine

Compotul de visine este unul dintre cele mai bune si apreciate compoturi si pe langa toate acestea este foarte sanatos pentru ca nu contine conservant.

Daca aveti visine in gradina, acumm e momentul sa le culegeti sau daca nu, dati o fuga la piata si preparati acest compot de visine delicios in orice anotimp.

Compot de visine

Compot de visine

Compot de visine

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Maria Niculescu

    Pozele m-au convins, ma duc sa cumpar niste visine 🙂 Merita un compot de visine

  2. Compotul arata delicios, vreau si eu

  3. Bun compotul, imi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.