Reteta zilei: Compot de visine
PrinteazaE luna visinelor asa ca nu ratati ocazia sa preparati compot de visine pentru ca stim ca iubiti aceste fructe si ar fi pacat sa nu duceti gustul lor usor acrisor si parfumat pana tarziu in iarna.
Ingrediente:
- visine
- zahar
- apa
Mod de preparare:
Visinele se spala foarte bine si se pun, de preferat in borcane mari (800 ml). Borcanul pentru compot care a fost inainte spalat se umple cu visine cam 2/3 din capacitatea sa.
La fiecare borcan mare se adauga cate 4 linguri cu zahar, dupa care peste visine si zahar se toarna apa calduta.
Se pun capacele la borcanele de compot, iar apoi se agita pentru ca zaharul sa nu ramana depus pe fundul borcanului.
Se pune un prosop intr-o cratita mare, se asaza borcanele, se toarna apa pana la capace si se fierb pe aragaz 30 minute pana in momentul in care in lichidul din borcane au inceput sa se ridice bule de aer iar apa din vas clocoteste usor.
Compotul de visine este unul dintre cele mai bune si apreciate compoturi si pe langa toate acestea este foarte sanatos pentru ca nu contine conservant.
Daca aveti visine in gradina, acumm e momentul sa le culegeti sau daca nu, dati o fuga la piata si preparati acest compot de visine delicios in orice anotimp.
Compot de visine
Pofta buna!
Pozele m-au convins, ma duc sa cumpar niste visine 🙂 Merita un compot de visine
Compotul arata delicios, vreau si eu
Bun compotul, imi place