Reteta zilei: Compot de mere

Printeaza

Compot de mere din: mere, apa, lamaie, scortisoara, zahar, esenta de vanilie frisca.

Ingrediente: 

  • 1 kg mere rosii
  • 2 cesti de apa
  • sucul de la o lamaie
  • 1 baton de scorțișoară
  • 2 linguri de zahăr
  • esenta de vanilie
  • frisca si scortisoara, pentru servire

 

Mod de preparare:

Pregătiți merele. Spălati, curatati de coaja, taiati cotorul si apoi cuburi.

Transferati intr-o craticioara.

Se adauga apa si suc de lamaie apoi scorțișoară și zahăr.

Se amestecă până când zahărul se dizolvă.

Fierbeti aproximativ 30-40 de minute.

Adaugati esenta de vanilie si amestecati.

Lasati sa se raceasca.

Serviti cu frisca si scortisoara.

 

Compot de mere

Compot_de_mere_05

 

Pofta buna!

 

 

 

Compot de Afine cu Vin Roșu

Compot de Afine cu Vin Roșu din: afine, vin, zahar, scortisoara, coaja de lamaie, anason. Descoperă cum să transformi afinele într-un desert sau garnitură sofisticată cu ajutorul vinului roșu. Acest compot de afine cu vin roșu combină dulceața naturală a afinelor cu astringența vinului, oferind o notă de complexitate care va îmbogăți orice masă. Perfect […]

Compot de Kiwi cu Lime

Compot de Kiwi cu Lime din: kiwi, suc de lime, coaja de lime, zahar, menta. Perfect pentru zilele călduroase de vară sau ca o alternativă sănătoasă la sucurile comerciale, acest compot aduce un val de prospețime și vitamine în dieta zilnică. Dacă sunteți în căutarea unei rețete ușoare, delicioase și pline de nutrienți, compotul de kiwi […]

 

Compot cu crema de cocos

Compot cu crema de cocos din: crema de cocos, frisca, esenta de migdale, suc de lamaie, zahar, oua, ghimbir, caise, nectarine, lime. Ingrediente: Pentru crema de cocos: 100 g cremă de cocos (partea care se solidifică din laptele de cocos lăsat la rece) 450 g frişcă lichidă 1/2 linguriţă cu esenţă de migdale 2 linguri […]

 

Compot de gutui cu cuisoare

Compot de gutui cu cuisoare din: gutui, zahar, aspirina, cuisoare. Ingrediente: 5 kg gutui 2 kg zahăr 2 l apă aspirină 5 pliculeţe zahăr vanilat câteva cuişoare   Mod de preparare: Se şterg gutuile de puf cu o cârpă, se spală bine, se taie felii, care apoi se aşază în borcane de 840 g. Se […]

 

 

 

1 comentariu

  1. Fac si eu un compot de mere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.