Compot de Căpșuni cu Mentă din: capsuni, zahar, apa, frunze de menta, suc de lamaie, gheata. În zilele toride de vară, nu există nimic mai răcoritor și revigorant decât un compot de căpșuni proaspete cu un twist de mentă. Această rețetă simplă și reconfortantă îmbină dulceața căpșunilor cu prospețimea frunzelor de mentă pentru a crea […]
Reteta zilei: Compot de pere
PrinteazaCompot de pere din: apa, pere, zahar, suc de lamaie.
Ingrediente:
- 7 1/2 cani de apa
- 5 pere
- 5 linguri de zahăr
- 2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:
Într-o oală medie, aduceți apa la fiert și adăugați zahăr.
Spălați și feliati perele.
Adăugați perele și sucul de lămâie în oală și gătiți la foc mediu până când apa începe să fiarbă.
Opriți focul, acoperiți oala și lăsați compotul să se răcească și să infuzeze.
Se servește răcit sau cald.
Compot de pere
Savurati!
Compot de caise intregi din: caise, zahar, lamaie, apa. Ingrediente: 500 g caise 350 g zahăr 1/2 lămâie 500 ml apă rece Mod de preparare: Punem zahărul cu apă într-un vas pe foc şi legăm un sirop ca pentru dulceaţă. Tragem vasul de pe foc ca să stea din clocot, apoi punem caisele […]
Compot de caise cu lamaie din: caise, zahar, lamaie. Ingrediente: 500 g caise 250 g zahăr 1/2 lămâie Mod de preparare: Punem zahărul cu 1 cană de apă într-un vas pe foc şi legăm un sirop de consistenţa siropului de dulceaţă. Adăugăm zeama de la o jumătate de lămâie şi tragem vasul […]
Compot dulce de prune din: prune, zahar, apa. Ingrediente: 750 g prune 5 linguri zahăr zahăr vanilinat apă Mod de preparare: Spălăm fructele, le punem în borcane sau în sticle cu gâtul larg, le acoperim cu zahăr. Punem peste zahăr 1 plic de zahăr vanilinat, acoperim cu apă rece şi legăm sticla […]
Pofta buna!