Compot de rubarba: O reteta racoritoare si energizanta cu o planta- minune! Rubarba este saraca in calorii (are doar 16 Kcal la 100g petiol). In schimb, este bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine (mai ales Vitamina C).
Rubarbaeste potrivita la tratarea anemiilor, este digestiva si antiinflamatoare. Gustul acrisor al rubarbei o face potrivita pentru acrirea ciorbelor. In acelasi timp este foarte racoritoare, fiind preferata pentru deserturile din zilele calduroase de vara.
Ingrediente:
2-3 tulpini de rubarba (revent, rabarbar, rubarbura);
un litru de apa;
miere (sau zahar, sirop de artar)
Mod de preparare:
Se spala si se curata rubarba (pielita subtire se curata cu un cutit); se taie in bucati de 5 cm si se fierb 10 minute in apa.
Zaharul (mierea sau siropul de artar) se pune in ultimul minut de fierbere si se amesteca pana cand s-a topit.
Se poate strecura compotul, pentru a se consuma doar zeama, dar mineralele continute in tulpina de rubarba sunt benefice organismului.
De aceea, ideal ar fi ca tulpinile fierte sa fie trecute prin blender si puse inapoi in compot.
Compotul are gust placut: dulce- acrisor, foarte racoritor in zilele toride de vara; consumat fierbinte, energizeaza si incalzeste organismul pe timpul iernii sau toamnei.
Ceai de rubarba cu miere din: rubarba, apa, zahar, miere, ceai verde. Ingrediente: rubarbă 2 l apă 600 g zahăr 8 pliculeţe de ceai verde miere Mod de preparare: Se dau în clocot 10 tije de rubarbă cu 1 l apă şi 400 g zahăr. Se fierb 4 ore la foc mic, amestecând din când […]
Tarta cu rubarba si frisca din: faina, zahar, praf de copt, sare de mare, unt, ou, galbenusuri, rubarba, zahar, apa de trandafiri, cardamom, frisca. Ingrediente aluat: 1 cană făină ¾ cană zahăr ½ lingurita praf de copt ½ lingurita sare de mare 4 linguri unt nesarat, tăiat bucăți 1 ou 2 galbenusuri de ou Ingrediente […]
– în jur de 25 tije de rubarbă
– 1,5 l apă
– 8 linguri cu zahăr
– 1 baton de vanilie sau esenţă de vanilie
– o lămâie lămâie
– mentă (opţional)
Mod de preparare:
Se curăţă tijele de rubarbă, se spală bine şi se taie în bucăţi de 3-4 cm.
Separat, într-un vas, se pune la fiert apa cu zahărul, se adaugă vanilia, iar când dă în clocot, bucăţelele de rubarbă. Lăsăm să fiarbă în clocot 2-3 minute, apoi dăm deoparte şi adaugăm din sucul de lămâie după gust, opţional se adaugă şi menta.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Cat zahar la 3 fire de rabarbar?
Mierea nu cred ca e recomandata pentru a fi fiarta.
Si n-ai turbat dupa ca ai consumat acest compot facut dupa reteta ta?!!!!!!!!!!!!!!
Eu asa fac compotul de rubarba:
ingrediente:
– în jur de 25 tije de rubarbă
– 1,5 l apă
– 8 linguri cu zahăr
– 1 baton de vanilie sau esenţă de vanilie
– o lămâie lămâie
– mentă (opţional)
Mod de preparare:
Se curăţă tijele de rubarbă, se spală bine şi se taie în bucăţi de 3-4 cm.
Separat, într-un vas, se pune la fiert apa cu zahărul, se adaugă vanilia, iar când dă în clocot, bucăţelele de rubarbă. Lăsăm să fiarbă în clocot 2-3 minute, apoi dăm deoparte şi adaugăm din sucul de lămâie după gust, opţional se adaugă şi menta.
Compotul se serveşte ca atare după ce s-a răcit.
Foarte bun compotuld e rubarba