Reteta zilei: Conopida cu cartofi in ritmuri indiene
PrinteazaO reteta savuroasa de Conopida cu cartofi in ritmuri indiene din: conopida, cartofi, ulei vegetal, ceapa, ghimbir, rosii, piper cayenne, coriandru, curcuma, sare, punjabi garam masala si seminte de chimen.
Ingrediente:
- 1 conopidă mare
- 2-3 cartofi medii, decojiti
- 8 linguri de ulei vegetal
- 3 cepe medii, taiate marunt
- ghimbir proaspat, curatat si taiat in felii foarte fine
- 2 rosii de marime medie, foarte fin tocate
- 1/4 lingurita piper cayenne
- 1/2 lingurită de curcuma
- 1 si 1/2 lingurite de coriandru
- Sare
- 1/2 lingurita Punjabi garam masala
- 1/2 lingurita seminte chimen prajite
Mod de preparare:
Rupe conopida în buchetele de dimensiuni medii. Tăiati cartofii în jumătăți de-a lungul si apoi fiecare jumătate inca odata.. Incalziti uleiul intr-un wok sau tigaie la foc mediu.
Atunci când fierbinte, se adaugă cartofii si se prăjesc aproximativ 7 – 10 minute. Scoateti apoi din wok si puneti-i pe prosoape de hartie.
Prajiti apoi conopida in acelasi ulei tot aproximativ 7-10 minute. Procedati la fel ca si in cazul cartofilor. Lasati in wok aproximativ 3 linguri de ulei si adaugati ceapa pentru prajire. adaugati ghimbir si continuă să se amestece.
Se adauga rosiile si se continua prajirea. Adaugati piper cayenne, curcuma, coriandru si sare. Se amestecă si se prăjette timp de un minut.
Incorporeaza conopida si cartofii. Se amestecă usor. Se adauga 1/4easca de apa. Se acopera cu un capac si se fierbe aproximativ 5 minute. Apoi adaugati punjabi garam masala si opriti focul. Serviti mancarea calda cu seminte de chimen prajite.
Conopida cu cartofi in ritmuri indiene
Pofta buna!
Conopida cu cartofi, pacat ca nu se vad pozele… ritmuri indiene
Da, imi place, chiar merita incercat
Foarte buna reteta de conopida cu cartofi
Ai un 10 de la mine pentru reteta asta 🙂