Reteta zilei: Conopida coapta, cu mazare si sos de iaurt
PrinteazaConopida coapta, cu mazare si sos de iaurt din: conopida, mazare, unt, amidon de porumb, lapte, parmezan, iaurt, sare si piper alb.
- 1 conopida, rupta buchetele
- 1 cana mazare congelata
- 1 lingura unt
- 1 lingura amidon de porumb
- 1 cana de lapte
- 1/2 ceasca parmezan
- 1/2 cana iaurt degresat
- Sare și piper alb sau negru dupa gust
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200 C. spalati si scurgeti bine conopida, eventual folositi servetele de hartie pentru a fi absorbita toata apa.
Imprastie buchetele de conopida intr-un strat uniform pe suprafata unei tavi de copt. Adaugati peste conopida 1 lingura de ulei de masline. Amestecati usor cu mana. Coaceti pentru 10 minute.
Dupa cele 10 minute scoateti tava si intoarceti conopida. Mai dati la cuptor pentru inca 10 minute. Intre timp fierbeti mazarea pentru 8-10 minute.
Scurgeti foarte bine. Intre timp, pregatiti sosul de iaurt. Se topește untul intr-o cratița la foc mediu. Adaugati amidon.
Incorporati laptele usor, amestecand constant. Se adauga parmezanul ras și amestecati pentru a se topi branza. Adaugati iaurtul. Opriti focul. Așezați conopida coapta intr-un bol mare, impreuna cu mazarea fierta si scursa. Amestecati usor. Serviti cu sos de iaurt.
Conopida coapta, cu mazare si sos de iaurt
Pofta buna!
se pregateste rapid,e perfecta avand in vedere ca nu am prea mult timp pt gatit 🙂
numai cuvinte de lauda bucatarului
Conopida coapta n-am gustat pana acum, imi dai si mie ?