Reteta zilei: Conopida coapta cu pesmet si patrunjel
PrinteazaConopida coapta cu pesmet si patrunjel din: conopida, ulei, unt, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piper, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 conopida, rupta buchetele
- Ulei
- 4 linguri unt
- 1-2 cepe, fin tocata
- 1 catel de usturoi, tocat
- 3/4 cana pesmet
- Sare si piper negru proaspat macinat
- coaja de lamaie
- 1-2 linguri de suc de lamaie
- 1 lingura de patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Fierbeti la aburi conopida pentru 10-15 minute. Incalziti cuptorul la 200C. Intr-o tava puneti hartie de copt. Imprastiati buchetelele de conopida, stropiti cu ulei si dati la cuptor pentru 20-30 de minute.
Cand conopida este aproape gata, se topeste untul intr-o tigaie mare la foc mediu sise adauga ceapa, gatiti pentru 30 de secunde. Adaugati pesmetul, usturoi , sare, piper negru si gatiti amestecand frecvent 5-10 minute. Adaugati coaja de lamaie pentru aroma si mai gatiti 1 minut.
Transferati conopida intr-un castron, asezonati cu sare, piper si suc de lamaie, apoi adaugati amestecul de pesmet. Garnisiti cu patrunjel si serviti.
Conopida coapta cu pesmet si patrunjel
Pofta buna!
N-am facut niciodata asa ceva, dar arata foarte bine!
Nici eu n-am mai incercat asa ceva pana acum
Nu prea ma incanta reteta asta