Reteta zilei: Conopida coapta cu pesmet si patrunjel

Printeaza

Conopida coapta cu pesmet si patrunjel din: conopida, ulei, unt, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piper, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 1 conopida, rupta buchetele
  • Ulei
  • 4 linguri unt
  • 1-2 cepe, fin tocata
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 3/4 cana pesmet
  • Sare si piper negru proaspat macinat
  • coaja de lamaie
  • 1-2 linguri de suc de lamaie
  • 1 lingura de patrunjel, tocat

Mod de preparare:

Fierbeti la aburi conopida pentru 10-15 minute. Incalziti cuptorul la 200C. Intr-o tava puneti hartie de copt.

Imprastiati buchetelele de conopida, stropiti cu ulei si dati la cuptor pentru 20-30 de minute.

Cand conopida este aproape gata, se topeste untul intr-o tigaie mare la foc mediu sise adauga ceapa, gatiti pentru 30 de secunde.

Adaugati pesmetul, usturoi , sare, piper negru si gatiti amestecand frecvent 5-10 minute. Adaugati coaja de lamaie pentru aroma si mai gatiti 1 minut.

Transferati conopida intr-un castron, asezonati cu sare, piper si suc de lamaie, apoi adaugati amestecul de pesmet. Garnisiti cu patrunjel si serviti.

 

Conopida coapta cu pesmet si patrunjel

Conopida coapta cu pesmet si patrunjel

 

Pofta buna!

 

 

 

Capsuni – Beneficii pentru sanatate, contraindicatii si retete

Capsuni – Beneficii pentru sanatate, contraindicatii si retete. Capsunile sunt fructe delicioase și populare, cunoscute pentru aroma lor dulce și gustul lor răcoritor. Ele provin de la planta Fragaria, care face parte din familia Rosaceae. Capsunile pot fi cultivate în grădini sau în sere și sunt apreciate pentru versatilitatea lor în bucătărie, fiind folosite în […]

Plăcintă cu Brânză Sărată – Rețetă Tradițională

Plăcintă cu Brânză Sărată – Rețetă Tradițională din: faina, unt, branza sarata, oua, smantana, praf de copt, sare, ulei. Această plăcintă  este ușor de pregătit și perfecta pentru desert sau gustare. Ingrediente: 300g de făină 150g de unt rece tăiat în cubulețe 200g de brânză sărată, fărâmată 2 ouă 100ml de smântână 1 linguriță de […]

 

 

 

 

 

3 comentarii

  1. N-am facut niciodata asa ceva, dar arata foarte bine!

  2. Mariana Constantin

    Nici eu n-am mai incercat asa ceva pana acum

  3. Nu prea ma incanta reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.