Reteta zilei: Conopida coapta cu pesmet si patrunjel

Printeaza

Conopida coapta cu pesmet si patrunjel din: conopida, ulei, unt, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piper, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel.

Conopida coapta cu pesmet si patrunjel

Conopida coapta cu pesmet si patrunjel

 

Ingrediente:

  • 1 conopida, rupta buchetele
  • Ulei
  • 4 linguri unt
  • 1-2 cepe, fin tocata
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 3/4 cana pesmet
  • Sare si piper negru proaspat macinat
  • coaja de lamaie
  • 1-2 linguri de suc de lamaie
  • 1 lingura de patrunjel, tocat

Mod de preparare:

Fierbeti la aburi conopida pentru 10-15 minute. Incalziti cuptorul la 200C. Intr-o tava puneti hartie de copt. Imprastiati buchetelele de conopida, stropiti cu ulei si dati la cuptor pentru 20-30 de minute.

Conopida coapta cu pesmet si patrunjel

Cand conopida este aproape gata, se topeste untul intr-o tigaie mare la foc mediu sise adauga ceapa, gatiti pentru 30 de secunde. Adaugati pesmetul, usturoi , sare, piper negru si gatiti amestecand frecvent 5-10 minute. Adaugati coaja de lamaie pentru aroma si mai gatiti 1 minut.

Conopida coapta cu pesmet si patrunjel

Transferati conopida intr-un castron, asezonati cu sare, piper si suc de lamaie, apoi adaugati amestecul de pesmet. Garnisiti cu patrunjel si serviti.

Conopida coapta cu pesmet si patrunjel

Conopida coapta cu pesmet si patrunjel

Conopida coapta cu pesmet si patrunjel

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. N-am facut niciodata asa ceva, dar arata foarte bine!

  2. Mariana Constantin

    Nici eu n-am mai incercat asa ceva pana acum

  3. Nu prea ma incanta reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.