Reteta zilei: Conopida la cuptor pe pat de bulgur

Printeaza

Conopida la cuptor pe pat de bulgur din: conopida, ceapa rosie, cimbru, ulei de masline, sare, bulgur, apa, piper, iaurt.

Bulgurul este o sursă excelentă de carbohidrați complecși, proteine, fibre și vitamine din complexul B. De asemenea, conține minerale importante, cum ar fi fierul, magneziul și zincul.

Bulgurul poate fi utilizat într-o varietate largă de mâncăruri, cum ar fi pilafuri, salate, supă și umpluturi pentru legume sau pentru prepararea clasicului tabbouleh din bucătăria libaneză.

De asemenea, bulgurul poate fi folosit ca înlocuitor al orezului sau al pastelor în anumite preparate.

 

 

Ingrediente: 

  • 2 cani conopida, rupta buchetele
  • ½ ceapă roșie tocata
  • 6 crengute de cimbru
  • 2 linguri ulei de măsline
  • ¼ linguriță de sare
  • ½ cana bulgur
  • 1¼ cana apă
  • ¼ cana iaurt
  • 1 lingura apă rece
  • 1 praf piper
  • sare, dupa gust

Mod de preparare:

Pregătiți ingredientele.

Conopida la cuptor pe pat de bulgur

Adaugati conopida, ceapa și 5 crengute de cimbru, impreuna cu sare și ulei de măsline. Acoperiți și gatiti la cuptor timp de 40 minute, amestecand la 10 minute.

Aduceți apă la fierbere, apoi adaugati bulgurul si sare. Acoperiți și fierbeți timp de aproximativ 10-12 minute.

Între timp, preparați sosul de iaurt amestecand iaurt, sare, piper negru, 1 lingură de apă rece și frunze de cimbru.

Conopida la cuptor pe pat de bulgur

Serviți conopida pe pat de bulgur și garnisiti cu sos de iaurt.

Conopida la cuptor pe pat de bulgur

Conopida la cuptor pe pat de bulgur

Conopida la cuptor pe pat de bulgur

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

retete

Conopidă Prăjită Crocantă cu Arome de Usturoi

Conopidă Prăjită Crocantă cu Arome de Usturoi din: conopida, ulei de masline, usturoi, pudra de usturoi, sare, piper, oregano sau patrunjel. Conopida prăjită crocantă este o gustare sau garnitură delicioasă și sănătoasă. Este o alternativă sănătoasă la cartofii prăjiți și poate fi servită ca aperitiv sau alături de alte feluri principale. Ingrediente: 1 conopidă medie, […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.