Conopidă Prăjită Crocantă cu Arome de Usturoi din: conopida, ulei de masline, usturoi, pudra de usturoi, sare, piper, oregano sau patrunjel. Conopida prăjită crocantă este o gustare sau garnitură delicioasă și sănătoasă. Este o alternativă sănătoasă la cartofii prăjiți și poate fi servită ca aperitiv sau alături de alte feluri principale. Ingrediente: 1 conopidă medie, […]
Reteta zilei: Conopida la cuptor pe pat de bulgur
PrinteazaConopida la cuptor pe pat de bulgur din: conopida, ceapa rosie, cimbru, ulei de masline, sare, bulgur, apa, piper, iaurt.
Bulgurul este o sursă excelentă de carbohidrați complecși, proteine, fibre și vitamine din complexul B. De asemenea, conține minerale importante, cum ar fi fierul, magneziul și zincul.
Bulgurul poate fi utilizat într-o varietate largă de mâncăruri, cum ar fi pilafuri, salate, supă și umpluturi pentru legume sau pentru prepararea clasicului tabbouleh din bucătăria libaneză.
De asemenea, bulgurul poate fi folosit ca înlocuitor al orezului sau al pastelor în anumite preparate.
Ingrediente:
- 2 cani conopida, rupta buchetele
- ½ ceapă roșie tocata
- 6 crengute de cimbru
- 2 linguri ulei de măsline
- ¼ linguriță de sare
- ½ cana bulgur
- 1¼ cana apă
- ¼ cana iaurt
- 1 lingura apă rece
- 1 praf piper
- sare, dupa gust
Mod de preparare:
Pregătiți ingredientele.
Adaugati conopida, ceapa și 5 crengute de cimbru, impreuna cu sare și ulei de măsline. Acoperiți și gatiti la cuptor timp de 40 minute, amestecand la 10 minute.
Aduceți apă la fierbere, apoi adaugati bulgurul si sare. Acoperiți și fierbeți timp de aproximativ 10-12 minute.
Între timp, preparați sosul de iaurt amestecand iaurt, sare, piper negru, 1 lingură de apă rece și frunze de cimbru.
Serviți conopida pe pat de bulgur și garnisiti cu sos de iaurt.
Conopida la cuptor pe pat de bulgur
Pofta buna!
Conopidă Prăjită Crocantă cu Arome de Usturoi