Rețetă delicioasă de orez cu lapte – Cum să prepari acest desert clasic din: orez, lapte, zahar, coaja de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 1 cană de orez 4 căni de lapte 1 cană de zahăr Coajă de lămâie (opțională) Scorțișoară pentru decor Mod de preparare: Spălați orezul înainte de a începe. Acest lucru ajută […]
Reteta zilei: Conopida gratinata cu bacon
PrinteazaConopida gratinata cu bacon din: bacon, conopida, smantana, cascaval, galbenusuri, faina, sare, piper alb, frunze de telina, ulei.
Ingrediente:
- 300 g bacon
- 1 conopida
- 200 g smantana
- 200 g cascaval
- 2 galbenusuri
- 1 lingura faina
- sare
- piper alb
- telina frunze
- 20 ml ulei
Mod de preparare:
Fierbi conopida 10 minute în apă sărată. O scurgi şi o desfaci în bucheţele.
Amesteci gălbenuşurile într-un bol, cu sare şi piper, adaugi smântână şi baconul tăiat cubuleţe şi prăjit în prealabil. Pui şi grăsimea rezultată.
Adaugi făina şi caşcavalul ras, iar la urmă conopida şi ţelina tocată. Ungi un vas cu ulei, pui compoziţia şi o dai la cuptor până se aureşte.
Serveşti preparatul cald, ca atare sau garnitură la friptură.
Conopida gratinata cu bacon
Pofta buna!
Ardei iute – Beneficii pentru sanatate si retete
Ardei iute – Beneficii pentru sanatate si retete. Ardeiul iute (Capsicum annuum) este o specie populară a genului Capsicum care face parte din familia Solanaceae. Ardeiul iute, cunoscut și sub numele de chili, este un aliment popular în bucătăria globală datorită gustului său picant caracteristic. Este o plantă originar din America de Sud și Centrală, […]