Reteta zilei: Conopida gratinata cu bacon

Printeaza

Conopida gratinata cu bacon din: bacon, conopida, smantana, cascaval, galbenusuri, faina, sare, piper alb, frunze de telina, ulei.

Ingrediente:

  • 300 g bacon
  • 1 conopida
  • 200 g smantana
  • 200 g cascaval
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper alb
  • telina frunze
  • 20 ml ulei

 

Mod de preparare:

Fierbi conopida 10 minute în apă sărată. O scurgi şi o desfaci în bucheţele.

Amesteci gălbenuşurile într-un bol, cu sare şi piper, adaugi smântână şi baconul tăiat cubuleţe şi prăjit în prealabil. Pui şi grăsimea rezultată.

Adaugi fă­ina şi caşcavalul ras, iar la urmă conopida şi ţelina tocată. Ungi un vas cu ulei, pui compoziţia şi o dai la cuptor până se aureşte.

Serveşti preparatul cald, ca atare sau garnitură la friptură.

 

Conopida gratinata cu bacon

Conopida gratinata cu bacon

 

Pofta buna!

 

 

Rețetă delicioasă de orez cu lapte – Cum să prepari acest desert clasic

Rețetă delicioasă de orez cu lapte – Cum să prepari acest desert clasic din: orez, lapte, zahar, coaja de lamaie, scortisoara.   Ingrediente: 1 cană de orez 4 căni de lapte 1 cană de zahăr Coajă de lămâie (opțională) Scorțișoară pentru decor   Mod de preparare: Spălați orezul înainte de a începe. Acest lucru ajută […]

Ardei iute – Beneficii pentru sanatate si retete

Ardei iute – Beneficii pentru sanatate si retete. Ardeiul iute (Capsicum annuum) este o specie populară a genului Capsicum care face parte din familia Solanaceae. Ardeiul iute, cunoscut și sub numele de chili, este un aliment popular în bucătăria globală datorită gustului său picant caracteristic. Este o plantă originar din America de Sud și Centrală, […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.