Reteta zilei: Conopida gratinata cu branza si parmezan

Printeaza

Conopida gratinata cu branza si parmezan din: conopida, sare, unt, faina, lapte, piper, nucsoara, branza, parmezan, pesmet.

 

Ingrediente:

  • 1 conopida, rupta buchetele
  • sare
  • 4 linguri unt nesarat
  • 3 linguri de faina
  • 2 cani de lapte cald
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1/4 lingurita nucsoara rasa
  • 3/4 ceasca branza proaspat rasa
  • 1/2 cana parmezan ras proaspat
  • 1/4 ceasca pesmet

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C. Gatiti conopida intr-o oala mare cu apa sarata pentru 5-6 minute.

Scurgeti bine. Intre timp, se topesc 2 linguri de unt intr-o cratita medie la foc mic.

Adauga faina, amestecand constant timp de 2 minute.

Conopida gratinata cu branza si parmezan

toarna laptele fierbinte in amestecul de unt, faina si se amesteca pana da in fiert.

fierbe, amestecand constant, timp de 1 minut.

adauga 1 lingurita de sare, piper, nucsoara, 1/2 ceasca branza si parmezan.

Conopida gratinata cu branza si parmezan

Se toarna 1/3 din sos intr-un vas termorezistent.

Asezati conopida si raspanditi restul de sos uniform pe partea de sus.

Combinati pesmet cu 1/4 ceasca de branza si se presara deasupra.

Topiti restul de unt si se stropeste conopida.

Se presara cu sare si piper.

Conopida gratinata cu branza si parmezan

Coaceti timp de 25-30 de minute.

serveste fierbinte sau la temperatura camerei.

Conopida gratinata cu branza si parmezan

Conopida gratinata cu branza si parmezan

Conopida gratinata cu branza si parmezan

 

Pofta buna!

 

 

 

Conopidă Prăjită Crocantă cu Arome de Usturoi

Conopidă Prăjită Crocantă cu Arome de Usturoi din: conopida, ulei de masline, usturoi, pudra de usturoi, sare, piper, oregano sau patrunjel. Conopida prăjită crocantă este o gustare sau garnitură delicioasă și sănătoasă. Este o alternativă sănătoasă la cartofii prăjiți și poate fi servită ca aperitiv sau alături de alte feluri principale. Ingrediente: 1 conopidă medie, […]

Curry de Conopidă cu Aromă Indiană

Curry de Conopidă cu Aromă Indiană din: conopida, ceapa, usturoi, ghimbir, ulei vegetal, pasta de curry, curcuma, seminte de coriandru, seminte de chimen, lapte de cocos, sare, piper, frunze de coriandru. Curry-ul de conopidă este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru vegetarieni sau pentru oricine dorește să încerce o alternativă mai ușoară la curry-urile cu […]

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Este foarte buan conopida gratinata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.