Reteta zilei: Conopida gratinata cu bacon
PrinteazaConopida gratinata cu bacon din: bacon, conopida, smantana, cascaval, galbenusuri, faina, sare, piper alb, frunze de telina, ulei.
Ingrediente:
- 300 g bacon
- 1 conopida
- 200 g smantana
- 200 g cascaval
- 2 galbenusuri
- 1 lingura faina
- sare
- piper alb
- telina frunze
- 20 ml ulei
Mod de preparare:
Fierbi conopida 10 minute în apă sărată. O scurgi şi o desfaci în bucheţele. Amesteci gălbenuşurile într-un bol, cu sare şi piper, adaugi smântână şi baconul tăiat cubuleţe şi prăjit în prealabil. Pui şi grăsimea rezultată.
Adaugi făina şi caşcavalul ras, iar la urmă conopida şi ţelina tocată. Ungi un vas cu ulei, pui compoziţia şi o dai la cuptor până se aureşte. Serveşti preparatul cald, ca atare sau garnitură la friptură.
Conopida gratinata cu bacon
Pofta buna!