Reteta zilei: Conopida gratinata cu sunca

Printeaza

Conopida gratinata cu sunca din: conopida, sare, sunca, crema de branza, iaurt, parmezan, ceapa verde, piper si branza degresata.

 

Ingrediente:

  • 1/2 conopida, buchetele mici
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 cani cuburi șuncă slabă
  • 250 crema de branza,
  • 3/4 ceasca iaurt
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1/4 ceasca felii subtiri ceapa verde
  • piper negru proaspat
  • 3/4 ceasca branza degresata

 

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 350F/180C. Umpleți o oala potrivita jumătate cu apa, se adauga 1/2 lingurita sare și cand începe să fiarba adaugati buchetelele de conopida si gatiti aproximativ 20 de minute.

În timp ce conopida se găteste, intr-un castron combinati crema de branza cu iaurtul, incorporati parmezanul si ceapa verde si amestecati usor.

Cand conopida este fiarta se toarnă într-o strecurătoare plasata în chiuvetă și lăsați să se scurgă bine.

Dupa ce s-a scurs pasati-o bine pana obtineti piure.

Adaugati amestecul de branzeturi si incorporati sunca. Condimentati dupa gust si amestecati bine.

Pulverizati ulei de masline intr-o tava termorezistenta, adaugati amestecul de conopida, intindeti uniform si presarati branza degresata deasupra.

Coaceti aproximativ 30-35 minute. Lasati să se odihneasca 10 minute, apoi serviti conopida gratinata calda.

 

Conopida gratinata cu sunca

Conopida gratinata cu sunca

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Conopida gratinata cu sos

Conopida gratinata cu sos din: conopida, morcov, cascaval, nucsoara, unt, faina, lapte, telemea, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă mică 1 morcov mare caşcaval nucşoară Pentru sos: 1/2 pachet unt 3 linguri făină 300 ml lapte 200 g telemea de vacă 1 legătură ceapă verde sare piper   Mod de preparare: Speli conopida, o rupi […]

 

Conopida gratinata cu smantana

Conopida gratinata cu smantana din: conopida, unt, lapte, pesmet, smantana. Ingrediente: 300 g conopidă 15 g unt 2-3 linguri lapte 1 lingură pes­met 1 linguriţă smantana     Mod de preparare: Se curâţâ conopida, se spalâ, se desface în bucăţi şi se fierbe în apâ clocotită, amestecata cu laptele. Cand e fiarta, se scurge de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Valentina Negrescu

    Conopida gratinata este preferata mea

  2. Trebuie s-i incerc si eu 🙂 Arata prea bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.