Reteta zilei: Cordon Bleu – reteta gustoasa

Printeaza

Cordon Bleu din: piept de pui, mustar, cascaval, sunca de praga, castraveti murati.  Cordon bleu este un preparat culinar originar din Franța, care a devenit popular în întreaga lume.

Acesta constă într-un fel de mâncare format dintr-o felie de carne, de obicei pui sau vită, umplută cu brânză și șuncă, apoi trecută prin pesmet și prăjită.

De-a lungul timpului, cordon bleu a suferit multe schimbări și a fost adaptat la gusturile și preferințele diferitelor culturi și regiuni.

Astfel, în loc de carne de pui sau vită, acest fel de mâncare poate fi preparat și cu alte tipuri de carne, cum ar fi porc sau pește. De asemenea, umplutura poate varia, adăugându-se diferite tipuri de brânză, șuncă sau alte ingrediente.

Cordon bleu a devenit popular în întreaga lume în secolul XX și a fost prezentat în meniurile multor restaurante.

Acest fel de mâncare a devenit popular în special în țările europene și în Statele Unite, unde este considerat adesea un preparat de lux sau o delicatesă.

 

Cordon Bleu

Ingrediente:

  • 4 file din piept de pui;
  • 2 linguri de muştar (după preferinţe: classic, dulce, picant, mustar Dijon etc);
  • 4 feliuţe de caşcaval;
  • 4 felii şuncă de Praga;
  • 2 castraveţi muraţi;

 

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se bate uşor cu ciocanul de şniţele, apoi se unge cu muştarul.

Cordon_Bleu_10

 

Se aşează câte o felie de şuncă, de caşcaval, apoi o jumătate de castravete, se rulează şi se prinde cu două scobitori.

Cordon_Bleu_13

Se învelesc in folie de aluminiu si se lasa 15 minute pe grătar la foc mic.

Cordon_Bleu_14

Se servesc apoi cu piure sau French fries însoţiţi de un vin roşu sec foarte rece.

Cordon_Bleu_17

Cordon Bleu

Cordon Bleu

Pentru 2 persoane.

 

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.