Reteta zilei: Cornulete de casa

Printeaza

Cornulete de casa din: apa calda, lapte, drojdie uscata, zahar, sare, unt, unt topit, ou, faina.

Poate te intereseaza si Cornulete cu crema de unt

Ingrediente:

  • 2 cesti de apa calda
  • 2/3 ceasca de lapte
  • 2 pachete drojdie uscată
  • 1/4 cană de zahăr
  • 2 lingurite de sare
  • 1/3 ceasca de unt, la temperatura camerei
  • unt topit pentru uns cornuletele
  • 1 ou
  • 5 1/2 cani făină

Mod de preparare:

Se amestecă apa și laptele într-un bol mare. Amestecati până la dizolvare.

Adăugați drojdie, zahăr, sare, unt, ouă și 2 cani de faina.

Se amestecă pe viteză mică până când toate ingredientele sunt umede.

Creșteti viteza la mediu și se amestecă timp de încă două minute.

Adăugați încă 2 cani de faina si se amesteca pana la omogenizare la viteza mica, cresteti viteza si mai bateti 2 minute.

Adaugati faina rămasa și se omogenizeaza pana obtineti un aluat lipicios.

Se toarnă aluatul într-un vas bine uns și lasati la dospit, acoperit, pana se dubleaza in dimensiune.

Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina. Ungeti cu unt topit si se taie felii.

Rulati cornuletele si asezati feliile pe o foaie de copt intr-o tava si lasati din nou la dospit pana se dubleaza in dimensiune.

Coaceți la 160C pentru 15-20 de minute, apoi ungeti cu unt topit cand le scoateti calde din cuptor. Lasati sa se raceasca si serviti.

 

Cornulete de casa

Cornulete_de_casa_12

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Vreau si eu din cornuletele astea

  2. Foarte bune cornuletele de casa, foarte bune!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.