Reteta zilei: Cornulete cu crema de unt

Printeaza

Cornulete cu crema de unt din: apa calda, drojdie uscata, faina, zahar, sare, unt, lapte, ou, pesmet.

Ingrediente:

  • 1/4 ceasca de apa calda
  • 1 pachet de drojdie uscata
  • 3 cesti faina
  • 1/4 ceasca zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri de unt nesarat , topit
  • 1/2 cana de lapte cald
  • 1 ou mare, usor batut

umplutura:

  • 1/2 ceasca unt nesarat, la temperatura camerei
  • 1/2 cana zahar
  • Pesmet

Ingrediente topping:

  • 1/4 cana de pesmet
  • 1 lingura de zahar

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mic se amesteca apa calda, drojdie și 1 lingurita de zahar. Pastrati deoparte 5 minute.

Intr-un castron cerneti faina, adaugati zaharul și sarea.

Adaugati untul topit, laptele cald, oul batut si amestecul de drojdie. Se amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza.

Bateti apoi cu mixerul cel putin 2 minute. Aluatul trebuie sa fie elastic.

Transferați aluatul intr-un castron mare, acoperiti si lasati la dospit aproximativ 1 ora.

Pentru a prepara umplutura, combinati untul si zaharul intr-un bol.

Bateti bine pana la omogenizare, adaugati pesmet si amestecati usor. Scoateti aluatul din castron, framantati putin cu mana, poi impartiti in 16 bucati egale.

Intindeti fiecare bucata de aluat si umplet cu crema de unt. Transferati intr-o tava in care ati pus hartie de copt si presarati topping pe care l-ati pregatit inainte amestecand bine pesmetul cu zahar.

Se acopera tava cu folie de plastic si lasati sa mai creasca 30 de minute. Intre timp preincalziti cuptorul la 170C.

Coaceti 20 de minute. Lasati sa se odihneasca si serviti.

 

Cornulete cu crema de unt

Cornulete cu crema de unt

Pofta buna!

 

 

 

3 comentarii

  1. Arata cam ciudat!

  2. Sunt bune, ca vreau sa le fac si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.