Reteta zilei: Cornulete cu crema de unt
PrinteazaCornulete cu crema de unt din: apa calda, drojdie uscata, faina, zahar, sare, unt, lapte, ou, pesmet.
Ingrediente:
- 1/4 ceasca de apa calda
- 1 pachet de drojdie uscata
- 3 cesti faina
- 1/4 ceasca zahar
- 1/2 lingurita sare
- 4 linguri de unt nesarat , topit
- 1/2 cana de lapte cald
- 1 ou mare, usor batut
umplutura:
- 1/2 ceasca unt nesarat, la temperatura camerei
- 1/2 cana zahar
- Pesmet
Ingrediente topping:
- 1/4 cana de pesmet
- 1 lingura de zahar
Mod de preparare:
Intr-un castron mic se amesteca apa calda, drojdie și 1 lingurita de zahar. Pastrati deoparte 5 minute.
Intr-un castron cerneti faina, adaugati zaharul și sarea.
Adaugati untul topit, laptele cald, oul batut si amestecul de drojdie. Se amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza.
Bateti apoi cu mixerul cel putin 2 minute. Aluatul trebuie sa fie elastic.
Transferați aluatul intr-un castron mare, acoperiti si lasati la dospit aproximativ 1 ora.
Pentru a prepara umplutura, combinati untul si zaharul intr-un bol.
Bateti bine pana la omogenizare, adaugati pesmet si amestecati usor. Scoateti aluatul din castron, framantati putin cu mana, poi impartiti in 16 bucati egale.
Intindeti fiecare bucata de aluat si umplet cu crema de unt. Transferati intr-o tava in care ati pus hartie de copt si presarati topping pe care l-ati pregatit inainte amestecand bine pesmetul cu zahar.
Se acopera tava cu folie de plastic si lasati sa mai creasca 30 de minute. Intre timp preincalziti cuptorul la 170C.
Coaceti 20 de minute. Lasati sa se odihneasca si serviti.
Cornulete cu crema de unt
Pofta buna!
Arata cam ciudat!
Vreau si eu
Sunt bune, ca vreau sa le fac si eu 🙂