Reteta zilei: Cotlet de porc umplut
PrinteazaCotlet de porc umplut din: cotlet de porc, ulei de masline, ceapa rosie, fenicul, usturoi, carnati, patrunjel, cimbru, cirese uscate, paine veche, sare, piper, supa de pui, sirop de artar, boabe de mustar.
Ingrediente:
- 2 kg cotlet de porc
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceasca ceapa rosie, tocata
- 1 ceasca fenicul, tocat
- 4 catei de usturoi, tocat
- 4 carnati (doar carnea)
- 1/2 cana patrunjel, tocat
- 1 lingura cimbru tocat
- 1/2 cana cirese uscate, tocate
- 3 cani paine veche, maruntita
- 1 1/2 lingurite de sare
- 1 lingurita piper negru
- 1/4 cana supa de pui
- 1/3 ceasca sirop de artar
- 3 linguri boabe mustar
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180C. Taiati cotletul, astfel incat sa iasa ca o foaie care poate fi rulata. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mare. Adaugati ceapa , fenicul si usturoi, gatiti trei-patru minute. Adaugati carnea de carnati si amestecati cu o spatula. Gatiti pana se rumeneste.
Adaugati patrunjel, cimbru, cirese , paine, o lingurita de sare, o jumatate de lingurita de piper si supa de pui. Amestecati bine, opriti focul si lasati sa se odihneasca. Imprastiati umplutura peste bucata de cotlet. Rulati si legati bine la capete.
Se amesteca siropul de artar, mustarul, o jumatate de lingurita de sare si o jumatate de lingurita de piper intr-un bol mic. Ungeti cotletul umplut cu aces amestec. Puneti intr-o tava si dati la cuptor.
Gatiti timp de 15 minute. Reduceti temperature la 160C si gatiti pentru 30-40 minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se odihneasca timp de 10 minute inainte de feliere. Feliati si serviti imediat.
Cotlet de porc umplut
Pofta buna!
Foarte tare cotetul umplut!
O sa incerc si eu cotletul umplut