Mierea de lavanda nu este doar un deliciu culinar, ci și un ingredient valoros în numeroase remedii naturiste. Datorită proprietăților sale antibacteriene, calmante și antiinflamatorii, mierea de lavanda poate fi utilizată în diverse moduri pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea generală. Iată câteva remedii naturiste cu miere de […]
Reteta zilei: Cotlet de porc cu sos de ciuperci
PrinteazaCotlet de porc cu sos de ciuperci din: cotlete de porc, sare, piper, ulei, lapte batut, unt, faina, boia de ardei dulce, ciuperci.
Ingrediente:
- 4 cotlete de porc
- Sare și piper
- Ulei vegetal pentru prajit
- lapte batut
- 4 linguri de unt
- 3 linguri faina
- 2 cani de lapte
- 2 lingurite boia de ardei dulce
- 1 ½ – 2 cuburi de carne de vita
- piper
- 300 g ciuperci, feliate
- Sare dupa gust
Mod de preparare:
presara cotletele de porc pe ambele parti cu vsare si piper. Se toarna lapte batut intr-un bol.
toarna putina faina pe o farfurie mare. Dati fiecare cotlet prin lapte si prin faina si dati la frigider pentru cel putin 15 minute.
incalzeste ulei vegetal intr-o tigaie. Adaugati cotletele de porc si prajiti aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. Transferati pe o farfurie si pastrati deoparte.
topeste untul in tigaie, apoi se adauga laptele, boia de ardei, cuburile de vita, piper si amestecati bine. Se lasa la foc mic.
Adaugati ciupercile si continuati sa fierbeti, amestecand ocazional, timp de 3 minute. Puneti sare si piper dupa gust.
Adaugati cotlete si mai gatiti cateva minute. Serviti imediat.
Cotlet de porc cu sos de ciuperci
Pofta buna!
Gâscă cu sos de mango și curry
este un preparat sofisticat și delicios, perfect pentru ocazii speciale sau mese festive. Acest fel de mâncare combină carnea suculentă de gâscă cu un sos exotic, bogat în arome dulci și picante, datorită mango-ului și curry-ului. Este o alegere ideală pentru cei care doresc să impresioneze printr-o […]
Bravo! Imi place cum ti-a iesit cotletul de porc!