Reteta zilei: Cotlet de porc la tigaie cu aroma de rozmarin

Printeaza

Cotlet de porc la tigaie cu aroma de rozmarin din: rozmarin, cotlet de porc, unt, ulei de masline, usturoi, ceapa, vin alb, otet, mustar dijon, sare, piper.

Poate te intereseaza si Cotlete de porc la gratar aromate cu ienibahar

Ingrediente:

  • 2 crengute rozmarin
  • 1.5 kg cotlet de porc
  • 2 linguri unt
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 ceapa mica
  • ¾ ceasca vin alb
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • sare și piper

 

Mod de preparare:

Crestati bucata de carne din loc in loc si adaugati rozmarin. Se încălzește untul și 4 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu și se adaugă carnea de porc.

Rumeniti pe toate partile. Rotiți focul la mic mediu și se adaugă usturoi, ceapa și rozmarinul rămas.

Adăugați vinul și se fierbe până se evaporă. Se condimentează cu sare și piper, se acopera si se fierbe timp de aproximativ 1 ½ ore.

Scoateți carnea de porc din tigaie si lasati sa se odihneasca timp de 10 minute Taiati felii groase.

Se amestecă oțetul, 2 linguri de ulei de măsline și muștar rămase în tigaie cu un vârf de cuțit de piper pana se formeaza un sos. Serviti cotletul cu sos.

 

Cotlet de porc la tigaie cu aroma de rozmarin

Cotlet_de_porc_la_tigaie_cu_aroma_de_rozmarin_09

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.