Reteta zilei: Cotlet de porc umplut cu fructe uscate
PrinteazaCotlet de porc umplut cu fructe uscate din: cotlet de porc, caise uscate, prune uscate, morcovi, telina, ceapa, mustar dijon, zahar brun, sare, praf de usturoi, piper, supa de pui, amidon.
Poate te intereseaza si Friptura de porc cu unt aromat
Ingrediente:
- 2 kg cotlet de porc
- 10-12 caise uscate
- 10-12 prune uscate
- 2 morcovi, tăiati bucăți
- 2 tulpini țelină, tăiate bucăți
- 1 ceapa, curatata si taiata bucati
- ¼ cană mustar de Dijon
- 2 linguri zahăr brun
- ½ lingurita sare
- ¼ linguriță praf de usturoi
- ¼ linguriță piper negru
- 1 cană supa de pui
- 1 lingura amidon
Mod de preparare:
Acoperiti prunele și caisele cu apa calda timp de 10-15 minute. Scurgeti. Se incalzeste cuptorul la 170C. Taiati mijlocul cotletului cu un cutit cu lama lata. Introduceti in cotlet fructele uscate.
Intr-un vas termorezistent adaugati morcovi, telina si ceapa. combină muștar Dijon, zahar brun, sare, praf de usturoi, piper într-un castron mic. Se amestecă bine.
Frecați friptura peste tot cu amestecul de condimente. Puneti friptura pe partea de sus a legumelor în vas.
toarnă supa de pui. Dati la cuptor, neacoperit, timp de 45-50 minute. Scoateți friptura din cuptor și se transferă pe un tocator. Acoperiti cu folie de aluminiu si lasati sa se odihneasca timp de aproximativ 10 minute.
Aruncați legumele. Strecurati sosul într-o cratiță. Se aduce la fierbere. Se amestecă amidonul cu 2 linguri de apă.
incorporeaza in sos si se amesteca pentru a se ingrosa. Feliati cotletul umplut si serviti cu sos.
Cotlet de porc umplut cu fructe uscate
Pofta buna!
Ce bine arata rulada asta
Mi-ai facut pofta 🙂