Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu sos de usturoi confiat si sirop de vin
PrinteazaCotlete de miel la gratar cu sos de usturoi confiat si sirop de vin din: usturoi, ulei de masline, cotlete de miel, vin, usturoi, patrunjel, rozmarin, piper, usturoi confiat, ulei, otet de sherry, rozmarin, sare, piper, vin, zahar.
Ingrediente:
- 1 capatana de usturoi
- 3/4 ceasca ulei de masline
- 1 kg de cotlete de miel
- Sare
Ingrediente pentru marinata:
- 1/3 ceasca ulei de masline
- 1/3 ceasca vin
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 legatura de patrunjel tulpini
- 1 crenguta de rozmarin
- piper negru
Ingrediente pentru sos:
- 1 capatana de usturoi confiat
- 1/2 cana ulei
- 2 linguri de otet de sherry sau suc de lamaie
- 3/4 ceasca frunze de patrunjel, tocat
- Frunzele de la 1 tulpina de rozmarin, tocate
- Sare si piper
Ingrediente sirop de vin:
- 1/2 ceasca vin
- 1/4 cana de zahar
- 1 varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Curatati usturoiul si puneti intr-o tigaie mica cu uleiul de masline. Lasati sa fiarba la foc mic o ora si 15 minute. . Lasati apoi sa se raceasca la temperatra camerei.
Combina toate ingredientele pentru marinata intr-un vas. Adaugati cotletele de miel si acoperiti cu folie de plastic. Dati la frigider pentru o ora. Dupa o ora, intoarceti carnea, acoperiti din nou si mai lasati la rece inca o ora. Pentru a face sosul, combina toate ingredientele. Incingeti gratarul.
Preparati siropul de vin amestecand toate ingredientele la foc mic si fierbeti pana se reduce volumul, iar sosul se ingroasa. Puneti cotletele pe gratar. Stropiti cu putin ulei de masline si gatiti aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Serviti cotletele cu sos si usturoi confiat. Garnisiti cu sirop de vin.
Cotlete de miel la gratar cu sos de usturoi confiat si sirop de vin
Pofta buna!
Foarte tare. Sunt tari rau cotlete de miel