Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar cu sos pe pat de mamaliga
PrinteazaCotlete de porc la gratar cu sos pe pat de mamaliga din: cotlete de porc, unt, boia de ardei, cimbru, oregano, praf de ceapa, praf de usturoi, cayenne, ceapa, ardei, telina, cimbru, boia de ardei, vin, rosii, smantana, unt, malai si branza cheddar.
Ingrediente pentru cotlete:
- 2 cotlete cu os
- 4 linguri unt, topit
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita oregano sol
- 1/2 lingurita praf de ceapa uscate
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 1/2 lingurita sare cușer
- 1/4 lingurita Cayenne
Ingrediente pentru sos:
- 1 lingura unt nesarat
- 1/2 cana ceapa tocata marunt
- 1/4 ceasca ardei roșu, tocat
- 1/4 ceasca de telina taiata marunt
- 1 lingurita usturoi tocat
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1/2 lingurita boia de ardei
- 1/8 lingurita Cayenne
- 1/8 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1/4 ceasca vin rosu sec
- 1 cutie rosii tocate
- 1/2 lingurita sare
Ingrediente pentru mamaliga:
- 4 cani de apa
- 4 cesti smantana
- 3 linguri de unt
- 2 lingurițe de sare
- 2 cani de malai
- 1/2 cana branza Cheddar, rasa
Mod de preparare:
Preparati sosul. Intr-o tigaie se topeste untul la foc mediu. Se adauga ceapa, ardeiul gras, telina, usturoiul, cimbrul, boiaua de ardei, piper cayenne si piper.
Se gateste 4-5 minute. Adaugați vinul roșu și se fierbe pana cand tot lichidul se evapora. Adaugați roșiile și sarea. Se amesteca și se fierbe timp de aproximativ 5 minute.
Transferati intr-un blender si procesati pana devine piure. Adaugati din nou in tigaie si fierbeti pana la omogenizare. Opriti focul si pastrati deoparte.
Intr-un castron mic combinati condimentele pentru cotlete. Cotletele se condimenteaza uniform cu acest amestec. Si se lasa la marinat la temperatura camerei pentru 20-30 de minute.
Puneti gratarul la incins, adaugati untul topit si puneti cotletele. Puneti capacul la gratar si gatiti cate 3 minute pe fiecare parte.
Intr-o cratiță mare, puneti apa, smantana, unt și lasati la fiert. Adaugați sare. Apoi adaugati malaiul si amestecati cu telul incontinuu primele 3-4 minute.
Reduceti focul la mic si gatiti aproximativ 45 de minute. Amestecati la fiecare 10 minute. Adauga branza si amestecati pana cand se topeste si se incorporeaza in mamaliga.
Adaugati sare si piper dupa gust. Incalziți sosul. Serviti cotletele de porc pe pat de mamaliga si garnisiti cu sos.
Cotlete de porc la gratar cu sos pe pat de mamaliga
Pofta buna!
Cam prajite cotletele alea de porc, sincer