Reteta zilei: Cotlete de miel la cuptor cu sos de mustar

Printeaza

Cotlete de miel la cuptor cu sos de mustar din: ulei, cotlete de miel, ulei de masline, ceapa, vin alb, supa de pui, mustar, mustar de dijon, cimbru.

Poate te intereseaza si:

 

 

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei
  • 2 kg cotlete de miel
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 2 cepe felii subtiri
  • 1/4 ceasca vin alb
  • 1/4 ceasca supa de pui
  • 1 lingura muștar
  • 2 lingurite mustar de Dijon
  • 2 lingurite frunze de cimbru

 

 

Mod de preparare:

Asezonati cotletele de miel cu sare și piper. Incalziti cuptorul la 200C.

Într-o tigaie din fonta, se încălzește uleiul.

Se adauga pune mielul în tigaie, gatiti la foc mare timp de 3 minute.

Întoarceți si gatiti pentru inca 2 minute.

Transferati tigaia la cuptor si gatiti mielul la 125C, 15-20 de minute.

Lasati sa se odihneasca.

Se scurge grăsimea din tigaie și adaugati ulei de măsline la foc mediu, adăugați ceapa și gatiti până când se înmoaie, amestecând frecvent.

Adăugați vinul si se fierbe timp de 2 minute. Se toarnă în supa de pui și se aduce amestecul la foc mic.

Scoateți tigaia de pe foc și se incorporeaza muștar si cimbru.

Serviti cotletele cu sos si garnitura, dupa preferinta.

Cotlete de miel la cuptor cu sos de mustar

Cotlete de miel la cuptor cu sos de mustar

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Au fost bune?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.