Reteta zilei: Cotlete de miel la cuptor cu sos de mustar
PrinteazaCotlete de miel la cuptor cu sos de mustar din: ulei, cotlete de miel, ulei de masline, ceapa, vin alb, supa de pui, mustar, mustar de dijon, cimbru.
Poate te intereseaza si:
- Cotlete de miel la gratar
- Cotlete de miel cu salata de linte
- Cotlete de miel pe pat de salata de orez
- Cotlete de miel cu fasole verde, mac si cocos
- Cotlete de miel cu pesmet
Ingrediente:
- 1 lingura ulei
- 2 kg cotlete de miel
- 2 lingurite de ulei de masline
- 2 cepe felii subtiri
- 1/4 ceasca vin alb
- 1/4 ceasca supa de pui
- 1 lingura muștar
- 2 lingurite mustar de Dijon
- 2 lingurite frunze de cimbru
Mod de preparare:
Asezonati cotletele de miel cu sare și piper. Incalziti cuptorul la 200C.
Într-o tigaie din fonta, se încălzește uleiul.
Se adauga pune mielul în tigaie, gatiti la foc mare timp de 3 minute.
Întoarceți si gatiti pentru inca 2 minute.
Transferati tigaia la cuptor si gatiti mielul la 125C, 15-20 de minute.
Lasati sa se odihneasca.
Se scurge grăsimea din tigaie și adaugati ulei de măsline la foc mediu, adăugați ceapa și gatiti până când se înmoaie, amestecând frecvent.
Adăugați vinul si se fierbe timp de 2 minute. Se toarnă în supa de pui și se aduce amestecul la foc mic.
Scoateți tigaia de pe foc și se incorporeaza muștar si cimbru.
Serviti cotletele cu sos si garnitura, dupa preferinta.
Cotlete de miel la cuptor cu sos de mustar
Pofta buna!
Au fost bune?
Extraordinare cotletele