Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar

Printeaza

Cotlete de miel la gratar din: cotlete de miel, suc de lamaie, ulei de masline, condimente, orez si legume.

Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc.

De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.

 

Ingrediente:

  • 5 cotlete de miel
  • Sucul de la 1/2 lămâie
  • ulei de măsline
  • condimente pentru carne de miel
  • orez si legume, pentru servire

 

Mod de preparare:

Amestecati uleiul de masline cu sucul de lamaie si condimentele, dati apoi cotletele cu acest amestec si lasati la marinat cel putin 1 ora.

Incălziti gratarul. Gatiti cotletele pentru 4-5 minute pe fiecare parte.

Serviti cu orez si legume.

 

Cotlete de miel la gratar

Cotlete de miel la gratar

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Cotlete de miel la grătar cu usturoi si ardei iute

Cotlete de miel la grătar cu usturoi si ardei iute: cotlet de miel, ulei, usturoi, ardei iute rosu, sos de peste, limeta, zahar, busuioc, piper. Ingrediente: 6 cotlete de miel, cu os 2 linguri de ulei (floarea soarelui sau alune) 3 căţei de usturoi 1 ardei iute, roşu 4 linguri sos de peşte 4 linguri […]

Reteta zilei: Cotlete de miel cu aroma de lavanda

Cotlete de miel cu aroma de lavanda din: lavanda, rozmarin, piper negru, usturoi, sare, ulei de masline, miere, cotlete de miel.   Ingrediente: 1 lingura lavanda 1 lingurita rozmarin, tocat 1 lingurita piper negru, macinat 1 catel de usturoi, tocat 1 lingurita sare 1 lingura ulei de masline 2 linguri miere 6 crengute de lavanda […]

 

Reteta zilei: Cotlete de miel cu sos pe pat de cuscus

Cotlete de miel cu sos pe pat de cuscus din: dovleac, rosii, ceapa, coacaze, masline verzi, ulei de masline, seminte de fenicul, ardei, scortisoara, coaja de lamaie, miere, otet de vin alb, menta, oregano, cotlete de miel, cuscus.   Ingrediente: 2 cani dovleac, tocat 2 cani rosii, zdrobite ½ ceapa, cuburi ¼ cana coacaze uscate […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. E una din preferatele mele!
    Merita incercata macar odata , evident alaturi de un pahar inalt de beree!
    Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.