Reteta zilei: Cotlete de miel cu sos pe pat de cuscus
PrinteazaCotlete de miel cu sos pe pat de cuscus din: dovleac, rosii, ceapa, coacaze, masline verzi, ulei de masline, seminte de fenicul, ardei, scortisoara, coaja de lamaie, miere, otet de vin alb, menta, oregano, cotlete de miel, cuscus.
Ingrediente:
- 2 cani dovleac, tocat
- 2 cani rosii, zdrobite
- ½ ceapa, cuburi
- ¼ cana coacaze uscate
- ½ cana masline verzi, fara samburi si tocate
- 2 linguri ulei de masline
- ½ lingurita seminte de fenicul
- fulgi de ardei rosu, dupa gust
- 1 bat scortisoara
- 1 lingura coaja de lamaie
- 1 lingura miere
- 1 lingura otet de vin alb
- 2 linguri menta
- 1 lingura oregano
- 4 cotlete de miel
- Cuscus, pentru servire
Mod de preparare:
Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu.
Adaugati ceapa, seminte de fenicul si fulgi de ardei rosu, se condimenteaza cu sare si gatiti 2-3 minute.
Intre timp, se fierbe dovleacul aproximativ 5 minute si se scurge.
Adaugati rosiile zdrobite si dovleacul impreuna cu scortisoara, coaja de lamaie, coacaze, masline, miere si otet.
condimenteaza cu sare si se aduce la fierbere.
Se reduce focul la mic si se gateste aproximativ 30 de minute.
In ultimele 10 de minute de gatit, pregatiti cuscuul si cotlete de miel.
Cotletele de miel se asezoneaza cu sare si piper si se frig in tigaie 2-3 minute pe fiecare parte.
Lasati sa se odihmeasca. Fierbeti cuscusul conform indicatiilor.
In sos se adauga menta tocata si oregano. Serviti cotletele cu sos pe pat de cuscus si garnisiti cu verdeata.
Cotlete de miel cu sos pe pat de cuscus
Pofta buna!
Da, dar parca nu :)) nu prea suport mirosul de la carnea de miel