Reteta zilei: Cotlete de miel in sos de unt

Printeaza

Cotlete de miel in sos de unt din: cotlete de miel, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, cimbru, sare, piper, supa de pui, unt, patrunjel.

Ingrediente:

  • 2 kg cotlete de miel
  • 4 căței de usturoi tocat
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • 1 linguriță sare
  • 3/4 linguriță piper
  • 1/3 cană supa de pui
  • 1 lingura de unt
  • pătrunjel tocat, pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Într-un bol mic, amestecați usturoiul, 2 linguri ulei de măsline, zeama de lămâie, cimbru, sare și piper.

Frecați toate părțile cotletelor cu amestecul.

Cotlete de miel in sos de unt
Încălziți o tigaie mare la foc mediu-mare. Adăugați 1 lingură de ulei de măsline și când este cald, adăugați cotletele de miel.

Rumeniti 4-5 minute pe fiecare parte.

Transferați cotletele pe o farfurie.

Faceți sosul, adăugați supa de pui în aceeași tigaie și amestecați. Se fierbe sosul timp de 2 minute. Adăugați unt si amestecați.

Cotlete de miel in sos de unt

Adaugati inapoi cotletele în tigaie și gătiți 4-5 minute, intorcand ocazional.

Se presară cu pătrunjel tocat proaspăt și se servește.

Cotlete de miel in sos de unt

Cotlete de miel in sos de unt

Cotlete de miel in sos de unt

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Friptură de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi

Friptură de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi din: carne de miel, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper. Carnea de miel este o sursă bogată de nutrienți esențiali, precum proteinele, vitaminele B și mineralele precum fierul, zincul și seleniul. De asemenea, conține acid linoleic conjugat (CLA), un tip de acizi grași cu proprietăți […]

 

Drob traditional de miel – usor de preparat

Drob traditional de miel din: inima, ficatul si plamanii de la un miel, ceapa, marar, patrunjel, morcov, ceapa verde, radacina de patrunjel, aluat, paine, piper si ulei. Drobul de miel este un preparat culinar tradițional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorii de Paște.       Ingredinte: inima, ficatul si plaminii de […]

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.