Reteta zilei: Cotlete de porc cu compot de rubarba

Printeaza

Cotlete de porc cu compot de rubarba din: cotlete de porc, zahar, sare, ceapa, rubarba, smochine uscate, zahar brun, otet de vin rosu, nuci pecan, arpagic, ulei de masline.

 

Ingrediente:

  • 4 cotlete de porc
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri sare

pentru compot de rubarba:

  • 1 ceapa, cuburi
  • 5 tulpini de rubarba
  • ½ cana smochine uscate
  • 3 linguri zahar brun
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • ½ cana nuci pecan, maruntite
  • 1 lingura arpagic, tocat
  • Ulei de masline

Mod de preparare:

Se dizolva 2 linguri zahar și 2 linguri sare intr-un litru de apa rece pentru a face o saramura pentru carne.

Scufundati cotletele de porc si dati la frigider timp de 1 ora.

Aprindeți gratarul. Scoateti carnea de porc din saramura, se clateste cu apa rece si se usuca cu prosoape de hartie.

Frecati fiecare cotlet cu un pic de ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper.

Puneți cotletele pe gratar si frigeti pe ambele parti. Transferati pe o farfurie, acoperiti cu folie si mentineti calde.

Intre timp, faceti compotul de rubarba. Se incalzeste aproximativ 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu.

Caliti ceapa pana se inmoaie, aproximativ 2 minute. Adaugati rubarba, smochinele, zaharul brun si otet.

Gatiti, amestecand usor, aproximativ 8-10 minute. Se adauga nucile pecan si arpagicul.

Asezonti, dupa gust si serviti cu cotleletele de porc.

 

Cotlete de porc cu compot de rubarba

Cotlete_de_porc_cu_compot_de_rubarba_06

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.