Reteta zilei: Cotlete de porc cu compot de rubarba
PrinteazaCotlete de porc cu compot de rubarba din: cotlete de porc, zahar, sare, ceapa, rubarba, smochine uscate, zahar brun, otet de vin rosu, nuci pecan, arpagic, ulei de masline.
Ingrediente:
- 4 cotlete de porc
- 2 linguri zahar
- 2 linguri sare
pentru compot de rubarba:
- 1 ceapa, cuburi
- 5 tulpini de rubarba
- ½ cana smochine uscate
- 3 linguri zahar brun
- 2 linguri otet de vin rosu
- ½ cana nuci pecan, maruntite
- 1 lingura arpagic, tocat
- Ulei de masline
Mod de preparare:
Se dizolva 2 linguri zahar și 2 linguri sare intr-un litru de apa rece pentru a face o saramura pentru carne.
Scufundati cotletele de porc si dati la frigider timp de 1 ora.
Aprindeți gratarul. Scoateti carnea de porc din saramura, se clateste cu apa rece si se usuca cu prosoape de hartie.
Frecati fiecare cotlet cu un pic de ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper.
Puneți cotletele pe gratar si frigeti pe ambele parti. Transferati pe o farfurie, acoperiti cu folie si mentineti calde.
Intre timp, faceti compotul de rubarba. Se incalzeste aproximativ 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu.
Caliti ceapa pana se inmoaie, aproximativ 2 minute. Adaugati rubarba, smochinele, zaharul brun si otet.
Gatiti, amestecand usor, aproximativ 8-10 minute. Se adauga nucile pecan si arpagicul.
Asezonti, dupa gust si serviti cu cotleletele de porc.
Cotlete de porc cu compot de rubarba
Pofta buna!