Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de ou si pesmet – reteta gustoasa

Printeaza

Cotlete de porc in crusta de ou si pesmet din: cotlete de porc, sare, ghimbir, vin de orez, oua, pesmet, faina de porumb, ulei, salata de cruditati, ketchup, sos worchestershire, zahar, apa.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:

  • 2 cotlete de porc fără os
  • 1 linguriță de sare
  • 1 bucata de ghimbir proaspăt, ras
  • 1 lingura vin de orez
  • 2 oua
  • 2 cesti pesmet
  • 4 linguri făină de porumb
  • ulei, pentru prajit
  • salata de cruditati, pentru servire

Ingrediente sos:

  • 2 linguri ketchup
  • 2 linguri sos worcestershire
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura apa

 

 

Mod de preparare:

Pentru a face sosul, se amestecă ketchup, sos Worcestershire, zahăr si apă.

Pentru a pregati cotletul de porc, asezonati carnea de porc cu sare.

Se amestecă vinul de orez și ghimbirul și ungeti carnea cu acest amestec.

Pastrati deoparte. Bateti ouale intr-un castron, puneti pesmetul si faina de porumb in cate 1 bol separat.

Treceti fiecare bucata de carne de porc prin faina de porumb, apoi scufundati in ou bătut, apoi dati prin pesmet.

Incalziti ulei intr-o tigaie mare la foc mare.

Prăjiti carnea de porc cate 4-5 minute pe fiecare parte.

Scurgeti pe prosoape de bucatarie.

Servește cu o salată de cruditati stropita cu sos.

 

Cotlete de porc in crusta de ou si pesmet

Cotlete de porc in crusta de ou si pesmet

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.