Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar cu sos de cirese

Printeaza

Cotlete de porc la gratar cu sos de cirese din: ulei, ceapa, usturoi, cirese, mustar de dijon, pasta de tomate, sirop de artar, otet de vin alb, praf de chili, chimen, cotlete de porc, sare, piper.

 

Ingrediente sos de cirese:

  • 3 linguri ulei
  • ½ ceapa, tocata
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ½ cesti cirese
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 ½ linguri de sirop de artar
  • 2 lingurite de otet de vin alb
  • 1 lingurita praf de chili
  • ½ lingurita chimen
  • sare

Ingrediente cotlete de porc:

  • 4-5 cotlete de porc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea sosului se incalzeste uleiul intr-o cratita la foc mediu.

Gatiti ceapa si usturoiul timp de aproximativ 3 minute. Adaugati ciresele si se fierb aproximativ 2 minute.

Adaugati mustar Dijon, pasta de tomate, sirop de artar, otet, praf de chili si chimen.

amesteca pentru a se combina. Fierbeti aproximativ trei minute.

Se condimenteaza dupa gust cu sare.

Scoateti cratita de pe foc si procesati la blender pana la omogenizare.

Spalati si asezonati cotletele dupa gust.

Incalziti gratarul, frigeti cate 4-5 minute pe fiecare parte, iar la sfarsit ungeti cu sos de cirese si mai frigeti 1-2 minute.

Serviti cotletele calde cu sos de cirese.

 

Cotlete de porc la gratar cu sos de cirese

Cotlete_de_porc_la_gratar_cu_sos_de_cirese_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Cotlete la gratar, cu ciuperci

Cotlete la gratar, cu ciuperci din: cotlete de porc, ciuperci, ardei gras, usturoi, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 kg ciuperci champignon 1 ardei gras rosu 4 catei de usturoi sare piper cimbru 3 linguri ulei   Mod de preparare: Baţi puţin cotletele, cu ajutorul ciocanului pentru şniţele. Le ungi cu […]

 

Cotlete de porc la gratar cu garnitura si sos

Cotlete de porc la gratar cu garnitura si sos din: cotlete de porc, ceapa verde, usturoi, ardei gras, chili, ulei de masline, lamaie, sare, piper, cimbru, cartofi, usturoi, ulei, sare, rosii, bob, iaurt, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc cu oase (200-250 g) 2 cepe verzi 3 catei de usturoi 1 ardei […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.