Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar cu sos pe pat de mamaliga

Printeaza

Cotlete de porc la gratar cu sos pe pat de mamaliga din: cotlete de porc, unt, boia de ardei, cimbru, oregano, praf de ceapa, praf de usturoi, cayenne, ceapa, ardei, telina, cimbru, boia de ardei, vin, rosii, smantana, unt, malai si branza cheddar.

 

pentru cotlete:

  • 2 cotlete cu os
  • 4 linguri unt, topit
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita oregano sol
  • 1/2 lingurita praf de ceapa uscate
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 1/2 lingurita sare cușer
  • 1/4 lingurita Cayenne

sos:

  • 1 lingura unt nesarat
  • 1/2 cana ceapa tocata marunt
  • 1/4 ceasca ardei roșu, tocat
  • 1/4 ceasca de telina taiata marunt
  • 1 lingurita usturoi tocat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 1/8 lingurita Cayenne
  • 1/8 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1/4 ceasca vin rosu sec
  • 1 cutie rosii tocate
  • 1/2 lingurita sare

mamaliga:

  • 4 cani de apa
  • 4 cesti smantana
  • 3 linguri de unt
  • 2 lingurițe de sare
  • 2 cani de malai
  • 1/2 cana branza Cheddar, rasa

 

Mod de preparare:

Preparati sosul. Intr-o tigaie se topeste untul la foc mediu. Se adauga ceapa, ardeiul gras, telina, usturoiul, cimbrul, boiaua de ardei, piper cayenne si piper.

gateste 4-5 minute. Adaugați vinul roșu și se fierbe pana cand tot lichidul se evapora. Adaugați roșiile și sarea.

amesteca și se fierbe timp de aproximativ 5 minute.

Transferati intr-un blender si procesati pana devine piure. Adaugati din nou in tigaie si fierbeti pana la omogenizare.

Opriti focul si pastrati deoparte.

Intr-un castron mic combinati condimentele pentru cotlete. Cotletele se condimenteaza uniform cu acest amestec. Si se lasa la marinat la temperatura camerei pentru 20-30 de minute.

Puneti gratarul la incins, adaugati untul topit si puneti cotletele. Puneti capacul la gratar si gatiti cate 3 minute pe fiecare parte.

Intr-o cratiță mare, puneti apa, smantana, unt și lasati la fiert. Adaugați sare. Apoi adaugati malaiul si amestecati cu telul incontinuu primele 3-4 minute.

Reduceti focul la mic si gatiti aproximativ 45 de minute. Amestecati la fiecare 10 minute.

Adauga branza si amestecati pana cand se topeste si se incorporeaza in mamaliga.

Adaugati sare si piper dupa gust. Incalziți sosul. Serviti cotletele de porc pe pat de mamaliga si garnisiti cu sos.

Cotlete de porc la gratar cu sos pe pat de mamaliga

 

Pofta buna!

 

 

Iepure cu Cartofi Copți și Usturoi

Iepure cu Cartofi Copți și Usturoi – un preparat rafinat și sănătos, ideal pentru mese festive sau pentru o cină specială în familie. Carnea de iepure este fragedă și delicioasă, iar cartofii copți cu usturoi completează perfect această combinație. Ingrediente: Carne de iepure (1,5 kg, tăiată bucăți): Carnea de iepure este slabă, bogată în proteine […]

Ceai de Flori de Paducel

Ceai de Flori de Paducel: Beneficii si Modul de Preparare – o bautura minunata, cunoscuta pentru proprietatile sale medicinale si beneficiile pentru sanatate. Originar din Europa, paducelul este folosit de secole in medicina traditionala pentru tratarea diverselor afectiuni. Ingrediente 2 lingurite de flori de paducel uscate – Florile de paducel sunt recunoscute pentru efectele lor […]

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Cam prajite cotletele alea de porc, sincer

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.